לכל ההלכה יומית
מכך שבתורה נזכרת מצות ההפרשה בלשון - "ראשית עריסותיכם", למדו שעיקר מצות ההפרשה היא בזמן שהיא עיסה לפני אפייתה, ואכן כך נוהגים לכתחילה בכל סוגי המאפים שלאחר הלישה מברכים "להפריש חלה", מפרישים הצידה "כזית" (כ-27 גרם) מן העיסה ואומרים "הרי זו חלה", אחר כך שורפים אותו בנפרד מיתר המאפים. במידה ולא הפרישו מן העיסה בעודה בצק יש להפריש בברכה לאחר האפייה על ידי צירוף כל המאפים לכלי אחד.
רמב"ם הל' בכורים פ"ה ה"א; טוש"ע ונ"כ יו"ד סשכ"ב ס"ה וסשכ"ז-ח (וראה רע"א שם); שו"ע אדה"ז או"ח סתנ"ז ס"ו.