סכין שחתכו בה בשר ומיד אח"כ החדירו אותה לסחוג חריף, האם מי שיאכל את הסחוג צריך להמתין 6 שעות לאכילת חלב?
באם ככל הנראה היה שאריות בשר ממש על הסכין כדאי להחמיר ולחכות 6 שעות.
מקור:
- שו"ע יו"ד סימן פט סעיף ג ובנו"כ שם

הרב שלום דובער יהושע ליפש
לכל השו"ת
באם ככל הנראה היה שאריות בשר ממש על הסכין כדאי להחמיר ולחכות 6 שעות.
מקור:
הרב שלום דובער יהושע ליפש
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן