מי שרוצה להשתמש בבצל גדול ולשמור את חלקו למחר, האם הדבר אפשרי?
מובא בגמרא שישנם כמה דברים האסורים משום סכנה ומהם: "האוכל שום קלוף ובצל קלוף וביצה קלופה .. שעבר עליהם הלילה". ומבואר בגמרא שהסכנה קיימת גם כאשר הם סגורים בתוך בגד או כלי, משום רוח רעה ששורה עליהם. ונחלקו הפוסקים האם גם היום יש לחוש לכך. יש הסוברים שאין לחוש לרוח הרעה הזו, כי כבר בטלה מהעולם. אולם לעומתם יש שהחמירו בכך. למעשה הכריע אדמו"ר הזקן וכתב שגם היום יש לחוש ולהיזהר בכך. כמובא בגמרא הדרך הנכונה לאחסנם כשהם קלופים - להשאיר את "עיקרם" והוא השער שבראש השום והבצל או מעט מקליפתם.
מקור:
- נדה יז, א
- הגהות מרדכי ומהרש"ל שם
- שו"ע אדמוה"ז חו"מ דיני שמירת גוף ונפש ובל תשחית ס"ז
- כה"ח יו"ד קטז, צג

הרב שמואל מקמל