לפי שיטת אדה"ז איזה סוג מאכלים ניתן לחמם בשבת?
מאכלים יבשים לגמרי, על גבי הפסק קדירה מהפלטה.
מקור:
- ע"פ פסקי הסידור בהלכתא רבתא לשבתא, ושו"ע אדה"ז סי' רנ"ג סכ"ז (דין המעזיבה שצריך הפסק שלא יהיה מחזי כמבשל)

הרב פנחס קדיש
לכל השו"ת
מאכלים יבשים לגמרי, על גבי הפסק קדירה מהפלטה.
מקור:
הרב פנחס קדיש
פעולות שאלה ותשובה
תפוח אדמה רותח הוא 'דבר גוש' שמדברי אדמו"ר הזקן משמע שחושש לדעת הרש''ל שהוא מבשל אף בכלי שלישי, אך כאשר הוא בתוך רוטב כמרק וכדומה אין חשש זה.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
אין לקחת ביצה רותחת או תפוח אדמה רותח וכדומה מסיר רותח לתוך כלי עם מים קרים או נוזל אחר קר. אמנם מותר להדיח את הביצה בזרם מים קרים, אך בשר רותח וכדומה שהמים נבלעים בתוכו ראוי להחמיר גם בהדחה במים.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
אטריות יש בהן בדרך כלל לחות ואינן יבשות לגמרי ולכן מותר רק בכלי שלישי, בדרך כלל מוזגים מהסיר לצלחת האישית באמצעות מצקת, כך שהצלחת היא כבר כלי שלישי.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין