כאשר אופים לחם בתנור שמתבשל בו במקביל עוף מכוסה. הלחם נעשה בשרי? ואם שמתי רק לדקה אחת את הלחם והתחרטתי, והלחם לא קיבל את חום התא הבשרי, האם ניתן להכניס אותו לצורך אפיה לתא החלבי?
א. באם העוף מכוסה בצורה רגילה אכן הלחם יהיה בשרי, אך אם הוא ממש עטוף וסגור באופן שלא יוצא ממנו אדים וכדומה אז הלחם איננו בשרי רק ראוי שלא לאכלו עם חלב. ב. אם זה היה זמן קצר מאוד שלא היה חם כלל וכלל וכן לא היו כלל אדים בתנור וזה היה בתבנית חד פעמית או פרווה יש אפשרות לאפות בתנור השני, בדרך כלל תנאים אלו לא מתקיימים.
מקור:
- ע"פ שו"ע יו"ד סי' צ"ו ס"א
- שו"ע יו"ד סי' ק"ח