חתיכת בשר, שנפלה לתוך כלי עם רוטב חלבי קר, ושהתה בתוכו למשך זמן, מה דין החתיכה והרוטב?
בנוגע לרוטב, רק אם ברור שהבשר שהה 24 שעות בכלי עם הרוטב החלבי, נצטרך ששים ברוטב החלבי כנגד הבשר. אך באם יש ספק עם שהה למשך זמן זה, יש להקל. בנוגע לבשר, גם אם נפל ושהה שם כמה רגעים בלבד, יש בכך בעיה, אם הוא מבושל - אפילו שהוא קר הוא ייאסר כדי קליפה, ואם יש בו בקעים (סדקים) הוא אסור כולו, באם אין הפסד מרובה. ויש מחמירים גם בבשר חי אם יש בו בקעים שיהיה אסור. וכן משמע מדברי אדמו"ר הזקן בהלכות פסח, ורק במקום הפסד יש מקום לקולא.
מקור:
- עיין שו"ע יו"ד ריש סימן קה (ספק כבוש בבשר וחלב לקולא)
- שו"ע אדה"ז הלכות פסח ס׳ תס"ז
- עיין בשו"ע יו"ד סי' צא ס"ז.