מסעדה כשרה בבעלות של גויים, האם צריך להטביל כלים?
חובת ההטבלה היא על הבעלים, וכיוון שהבעלים אינו חייב במצוות אין צורך להטביל. וההלכה היא שישראל האוכל בכלי של גוי אינו צריך להטביל.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' ק"כ ס"ח - י"א

הרב יוסף יצחק זלמנוב
לכל השו"ת
חובת ההטבלה היא על הבעלים, וכיוון שהבעלים אינו חייב במצוות אין צורך להטביל. וההלכה היא שישראל האוכל בכלי של גוי אינו צריך להטביל.
מקור:
הרב יוסף יצחק זלמנוב
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן