דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל השו"ת

הרוצה לבשל את היין מחשש ראיית גויים, האם צריך לבשל ממש את כל היין או שמספיק לבשל את רובו ולערבב?

כתב בשו"ת התשב"ץ: 'אין להתיר אלא אם כן כולו מבושל'.

מקור:

  • שו''ת התשב"ץ ח"א סי' כ"ט
הרב משה קורנווייץ

הרב משה קורנווייץ

רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 322 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • ‏גוי ששתה יין בשבת ואני רוצה לשטוף את הכוס ששתה בה, ‏האם מותר או שיש בעיה כי מתקן את הכלי לשימוש שלא יהיה בו שארית יין נסך?

    הדבר מותר, ואין בזה משום מתקן. והטעם מבואר בשולחן ערוך. אמנם אם יודע בודאי שלא יצטרך היום לכוס זו - אסור לשטוף.

    לעמוד השאלה
    הרב ישראל יצחק הלפרין

    הרב ישראל יצחק הלפרין

    דיין ומו"צ בבית ההוראה כפר חב"ד וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    493 צפיות
  • האם מותר לעשן בשר עם עצים בטעם של יין?

    אסור, אלא אם כן יש כשרות על העצים שלא מגיע מיין איסור.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    382 צפיות
  • האם יש במיץ ענבים בעיה של יין נסך, או שניתן לקנות בחו"ל מיץ ענבים 100 אחוז טבעי ללא כשרות?

    כן, גם מיץ ענבים חייב כשרות, אם נגע הגוי לפני הבישול של המיץ, זה נאסר מדין של יין נסך/סתם יינם.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    696 צפיות
  • יין שנשאר מכוסה ללא השגחה בחצר הפרטית במהלך הלילה, האם חוששים לנגיעת גוי?

    לא צריך לחשוש, כיוון שכיום לא מצוי באזורינו גויים עובדי עבודה זרה, ובחשש סתם יין גויים שאינם עובדי עבודה זרה הדין הוא שבספק מותר.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם מענדל הראל

    הרב מנחם מענדל הראל

    רב בית כנסת חב"ד, דרום צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    746 צפיות
צור קשר בוואטסאפ