האם קרש חיתוך שחתכו עליו עוף, שטפו אותו ואז חתכו עליו שום, זה נחשב שהמאכל שבישלו בו את השום בשרי?
אם הסכין של השום היה פרווה, המאכל פרווה, קרש החיתוך לא הופך את השום לבשרי.
מקור:
- ע"פ שו"ע יו"ד סי' צ"ו ס"א, ספר דבר חריף (דינקל) פ"א סעיף י"ד.
לכל השו"ת
אם הסכין של השום היה פרווה, המאכל פרווה, קרש החיתוך לא הופך את השום לבשרי.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן