
שאלות ותשובות
10 תוצאות
-
אשתי חיממה משהו בשרי בתוך סיר על המיחם. זה הפך את המיחם לבשרי?
-
מגש נירוסטה ששמים עליו שניצלים אחרי טיגון עבר יותר מ24 שעות מפעם אחרונה שהשתמשו בו לשניצלים והניחו עליו טוסטים חלביים חמים מה הדין של הכלי?
-
אם נפלו כמה חתיכות קטנות קרות של בשר, על קרש חיתוך חלבי מעץ, האם הקרש נאסר?
-
רשת של תנור אפיה חלבי ששמו אותה על הבלעך, ומעליה סיר צולנט בשרי, מה דין הרשת?
אם לא נשפך על הרשת מהצולנט והכל היה יבש ונקי אין צורך להכשירה (באם נשפך יש להכשירה).
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
183 צפיות -
טיגנתי בצל שנחתך בסכין בשרי בסיר חלבי, מה דין הסיר?
-
התערבבו לי הרשתות של התנורים בשרי-חלבי, והן לא בני יומן, מה דינן של הרשתות?
תנקו אותם ואח"כ תכניסו אותם לתנור (לא משנה איזה) ותפעילו על החום הרב כחצי שעה.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
491 צפיות -
סיר עם מאכל פרווה ששמו אותו בתנור שחומם בו ב24 שעות האחרונות חלבי האם הסיר הפך לחלבי?
-
כוס חרסינה ששותים בו קפה נשפך לתוכו שומן של בשר שהיה קר מה דין הכוס?
להוציא את השומן, לוודא שלא נשאר שום שומן ולשטוף את הכוס. אם הבשר קר והכוס קרה, הכוס לא בלעה בשר ולכן לשטוף במים קרים והכוס מותרת.
לעמוד השאלההרב שלום דובער טאלר
257 צפיות -
מה עושים עם קופסת פלסטיק בשרית ששמו בה מאכל חלבי קר?
צריך לשטוף ולנקות היטב עם חומרי ניקוי, ואם יש שם שמנונית יש לשפשף את מקום השמנונית. לאחר מכן אפשר להמשיך להשתמש בה לבשר (כל זה בהנחה שהאוכל החלבי לא שהה בקופסא במשך 24 שעות או יותר).
לעמוד השאלההרב מנחם כהן
773 צפיות -
האם סכין שפתחו בו שקית חלב נהפך לחלבי?
לכתחילה יש לייחד סכין חלבי לפתיחת חלב. בדיעבד סכין פרווה לא הפך לחלבי, מכיון שהחלב היה קר, הוא לא נבלע בסכין. יש לשטוף את הסכין עם מים קרים, וכך הוא נשאר פרווה.
לעמוד השאלההרב דניאל גראבסקי
555 צפיות