
שאלות ותשובות
50 תוצאות
-
מחבת עם ציפוי פנימי לבן. האם צריך להגעיל וכיצד?
אם מדובר על מחבת חדשה מספיק לשים את המחבת ריקה על האש כחמש או שבע דקות עד שגם במקום הרחוק מהאש יהיה כ 80 מעלות. זה נקרא ליבון קל - תחליף להגעלה.
לעמוד השאלההרב חיים קיז'נר
874 צפיות -
האם אפשר להגעיל סיר או מחבת בבית?
אפשר על ידי הגעלה במים רותחים בסיר גדול, ואם הכלי לא נכנס לסיר ניתן להגעילו בפעמיים חצי כלי ואחר כך את החצי השני או להרתיח מים בכלי עצמו כשהוא מלא עד למעלה, וירתיח עד שיגלוש החוצה.
לעמוד השאלההרב שלמה יצחק פראנק
982 צפיות -
האם הגעלה בתוך סיר גורמת שהסיר המגעיל יצטרך הגעלה שוב?
-
כוסות זכוכית שהיו בשימוש במרכז יהודי בחו"ל, והשתמשו בהם לשתיה קרה, אך שתו בהם משקה שאינו כשר. מה דינם?
בזכוכית שהשתמשו בחם ראוי לא להשתמש כלל. אם לא השתמשו בחם ראוי להגעיל מחשש שמא היה 24 שעות שתיה לא כשרה בכוס. אם בוודאות לא שהה שם שתיה/אוכל לא כשר למעלה מ24 שעות מספיק שטיפה, בכל אופן יש להטבילם במקוה לפני השימוש.
לעמוד השאלההרב שלום דובער יהושע ליפש
538 צפיות -
האם אפשר להשתמש בכוס זכוכית משומשת שקיבלתי מאדם לא שומר מצוות?
-
האם ניתן להכשיר מטחנת בשר?
ניתן להכשיר. צריך לפרק הכל לנקות היטב ולהגעיל. אם יש מקומות במטחנה שלא ניתן להגיע אליהם ולנקותם כראוי, אפשר לעשות שם ליבון קל עם ברנר וכדומה.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
203 צפיות -
מה הדין של קערה פלסטיק בשרית שנשפך עליה קפה פושר?
אם זה פחות מחום שהיד סולדת בו זה לא בעייתי, באם זה יותר חם יש לזרוק את הקערה.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
206 צפיות -
הגעלתי סכו"ם, אך איני זוכרת אם שמתי אח"כ הכל במים קרים, האם צריך להגעיל שוב?
-
יש לי סט חלבי של כלים מפורצלן, הוא כמה שנים היה ללא שימוש. האם אפשר להכשיר אותו לבשרי?
-
כאשר שטפתי את הכיריים של התנור, הנחתי את החצובות על השיש הבשרי וריססתי עליהן הרבה חומר "מסיר שומנים" של חברת סנו. שטפתי הכל עם מים כחמש דקות אחרי. בכיריים אנחנו משתמשים לרוב בבשר ולעיתים רחוקות מאוד בחלבי. האם השיש נטרף? זאת אומרת, האם החומר מסיר השומנים נחשב כחומר חריף מבחינה הלכתית במקרה הזה?
-
תוך כדי הכנת הקפה, צף לי חרק מת בכוס. מה דין הכוס והכפית?
-
סכו"ם חלבי - לא בן יומו שאכלו איתו מאכל בשרי לא רותח, מה דינו?
אם לא היה חם שהיד סולדת בו, רק לנקות. אם יותר חם, לנקות, להמתין 24 שעות ולהגעיל בתוך מים רותחים.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
764 צפיות -
כוס זכוכית פרווה שנעשתה חלבית ולאחר יותר משנה ללא שימוש נטמעה שוב בין כוסות הפרווה ללא סימן היכר. האם יש בעיה להשתמש בכוסות אלו וצריכים להכשיר או שאין בעיה?
-
קרש חיתוך פרווה מזכוכית שחתכו עליו בצל ושום עם סכין בשרי. הקרש הפך להיות בשרי?
-
מזגתי מים רותחים לכוס פלסטיק וראיתי שיש נמלה בתוך הכוס. הוצאתי אותה עם כפית ברזל. מה דין הכפית?
-
כף פרווה שערבבו בה סיר בשרי חם. איך מחזירים אותה להיות פרווה?
-
אפיתי בטעות בתנור פרווה עוגות 'סופלה' שבתוכה קוביות שוקולד חלבי, האם ניתן להחזירו למצב פרווה?
יש להדליק תנור לחום הכי גבוה כאשר גוף חימום עליון פעיל למשך 40 דקות.
לעמוד השאלההרב חיים קיז'נר
440 צפיות -
מותר להשתמש במפה שהשתמשו בה לחמץ, לכבס אותה ולהשתמש בה לפסח?
-
האם ניתן להכשיר כלי קורנינג?
כלי קורינג דינו כזכוכית ואם נטרף מבשר בחלב ניתן להכשירו (לפסח אין להכשירו).
לעמוד השאלההרב דניאל גראבסקי
548 צפיות -
ברזל שמשמש להנחת סירים רותחים, איך ניתן להכשירו לפסח?
-
קניתי מחבת בשוק אצל ערבי אין לו ציפוי טפלון, מה אני צריך לעשות בשביל להשתמש בכלי זה?
-
סכין גדולה שזקוקה להגעלה, אבל כל הסירים שלנו קטנים עבורה, האם ניתן להגעיל את חלקה במים המבעבעים, ואחר כך להפוך אותה ולטבול את החלק הנותר?
כאשר צריך לטבול כלי במקווה צריך שכולו ייכנס כאחת למים, אך בהגעלה ניתן להכשיר בסיר ההגעלה את הכלי חלק חלק לפי גודלו, רק להקפיד שלא להגעיל את אותו חלק פעמיים.
לעמוד השאלה103 צפיות -
האם יש בעיה לבשל בסיר שבישלו בו פסטה שהתברר בדיעבד שהיו בה חרקים?
-
האם ניתן להתיר להכשיר סיר בשרי שהרבה שנים שימש רק לפרווה ולעשות אותו חלבי?
-
איך מכשירים פלנצ'ה שזה סוג של מחבת מחובר לחשמל?
-
האם יש בעיה עם קומקום חשמלי משומש עשוי מחרס שקיבלתי מאדם שלא שומר מצוות?
-
איך ניתן להכשיר צ'יפסר (מכשיר להכנת צ'יפס)?
ינקוהו היטב היטב עם מסירי שומנים, לאחר שיהיה נקי ימלאו אותו מים עד שהמים יכסו כל על הרשתות והכלי וכך יפעילו אותו עד לרתיחת המים כשהמים רותחים יזרקו לתוכו כלי מתכת רותח או אבן מלובנת שיגרמו למים לגלוש.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
1430 צפיות -
בטעות חתכתי בצל בסכין חלבי וטיגנתי את הבצל במחבת בשרי. מה לעשות עם המחבת?
-
האם אפשר לעטוף את החצובות שעל הגז כדי להשתמש בהן בפסח?
-
האם ניתן להשתמש במיחם של כל השנה בפסח?
יש לנקותו ולהכשירו בהגעלה. למעשה קשה לנקותו מהאבנית ולכן טוב שלא להכשירו אלא לקנות מיוחד לפסח.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
240 צפיות -
האם אפשר להכשיר מיקרוגל שהיה טרף?
-
נפל הפיה מפלסטיק של הבקבוק של התינוקת לכיור מלא במים והכיור משמש לגם חלבי וגם לבשרי האם אפשר להכשיר את הפיה?
אם הכיור לא היה מלא מים חמים מאוד, אין צורך להכשיר ומספיק רק לנקות.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
308 צפיות -
אפשר להכשיר כיור מפלסטיק?
מאחר ולדעת רבים מפוסקי דורנו אין להכשיר כלי פלסטיק, ובנוסף, אלו שהתירו רק במקרה שהוא חלק לגמרי ללא חריצים (לא מצוי בד"כ בכלי משומש ובפרט בכיור) ועוד, לכן לכתחילה אין להשתמש בכיור זה אם לא ברור בוודאות שלעולם לא שפכו עליו משהו חם בחום שהיד סולדת בו (מעל 40 מעלות) . כל טוב
לעמוד השאלההרב שמעון פרבר
605 צפיות -
מכסה של סיר רותח שהיה בשמן שנפל לכיור טרף מה דינו?
באם לא השתמשו בכיור בטרף ב24 שעות האחרונות וכן לא השתמשו בבשר וחלב חמים, בדיעבד זה בסדר. באם המצב שונה יש להכשיר.
לעמוד השאלההרב שלום דובער יהושע ליפש
249 צפיות -
האם אפשר להכשיר כירים חשמליות אינדוקציה?
לימות השנה, אפשר. לחכות 24 שעות, לנקות היטב. את משטחי החימום צריך לחמם אותם על גבוה לשעה עם סיר מים עליו כדי שידלק. את שאר המשטח יש לעשות עירוי מכלי ראשון רותח.
לעמוד השאלההרב דניאל גראבסקי
589 צפיות -
איזה כלים ניתן להגעיל, ואיזה כלים לא ניתן?
כלי מתכת, זהב, כסף, נחושת, בדיל עופרת, אלומיניום, נירוסטה ופלדה, אבן, עצם, עץ, אפשר להכשיר בהגעלה. כלי חרס, חרסינה, קרמיקה או פורצלין, כלים צבועים, כלים שמתקלקלים בכניסה למים רותחים, אין להכשיר בהגעלה. כלי זכוכית, דורלקס ופיירקס למשך השנה אפשר להכשירם בהגעלה אך לא לפסח.
לעמוד השאלההרב מנחם כהן
1202 צפיות -
אפשר להכשיר פלטה לחימום?
כן ניתן להכשיר על ידי ניקוי ומירוק בחומרי-ניקוי חזקים מאוד. ואחר כך הפעלה למשך כשעה בדרגת חום מקסימלית.
לעמוד השאלההרב שלמה יצחק פראנק
340 צפיות -
סיר פרווה שבטעות אחד הילדים חימם בו קציצות בשר לפני יותר משבוע, אני רוצה להמשיך לבשל בו מרק או ירקות מאודים ולאכול אותם עם חלבי, כיצד אוכל?
-
חתכתי וניקיתי את העוף עם סכין פרווה. מה דין הסכין?
תנקה היטב עם חומר ממיס שומנים, וסקוטש קשה כ'ננס' והוא פרווה.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
265 צפיות -
כפית חלבית שנפלה על הגז כשהוא היה רותח, ועל הגז היו שאריות מזון. מה דינה של הכפית?
-
מה הדין של מכסה סיר רותח שנפל על חצובה של גז שמבשלים בו גם חלבי וגם בשרי?
אם המכסה היה יבש במקום נגיעתו בחצובה, אז הכל בסדר. אם הייתה שם רטיבות יש להכשיר את המכסה.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
415 צפיות -
אשמח לדעת בפועל איך מכשירים לפסח שיניים תותבות של אשה קשישה?
מאחר וניתן להוציא אותם מהפה, יש להכשיר אותם על ידי עירוי של מים רותחים. וסדר ההכשרתם הוא: א. להימנע מלאכול דברים חמים עם השיניים התותבות במשך עשרים וארבע שעות לפני ההכשרה. ב. לנקותם היטב בחריצים שבהם. ג. לערות עליהם מים רותחים מכלי שני. (באם אלו שיניים עמידות גם בפני מים רותחים ממש - רצוי לערות עליהם מים רותחים מכלי ראשון).
לעמוד השאלההרב מנחם מענדל ויינר
192 צפיות -
האם החלקים פנימיים של התנור כגון הרשת והתבניות צריכים הגעלה בתנור חדש?
-
האם מותר להשתמש במנגל שצלו עליו בשר טרף?
אין להשתמש, אם רוצים להשתמש בה יש צורך לנקות היטב את הרשת ולאחר מכן ללבן את הרשת לפני השימוש.
לעמוד השאלההרב פנחס קדיש
602 צפיות -
האם אפשר להכשיר תנור שהיה בו בשר וחלב יחד?
כן. יש לנקות היטב עם מסיר שומנים ולהפעיל על החום המירבי למשך חצי שעה.
לעמוד השאלההרב שלום דובער יהושע ליפש
375 צפיות -
איך מכשירים אבן שמוט (אבן שמניחים עליה פיצה ומכניסים לתנור)
-
סכין שנחתך בה תולעת איך אפשר להשתמש בה?
-
האם ניתן להכשיר כיור גרניט?
אם הוא מגרניט אבן בלבד, בלי ציפוי אימאייל או תערובת חרס וזכוכית, אפשר על ידי עירוי מים רותחים.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
688 צפיות -
היו לי כלים לא כשרים שנעשתה איתם טעות במטבח וביקשתי להגעילם, הכשרתי סיר גדול ובו הכשרתי את הכלים ברתיחה מלאה. לאחר מכן הפרדתי את הכלים חזרה לחלבי ובשרי. בשני קולפנים שהכשרתי בסיר זה, מצאתי שלא היו נקיים מספיק טרם ההכשרה ובכל זאת הכשרתי את הקולפנים הללו עם כל שאר הכלים בסיר אחד. מה דינם של הכלים כולם?
-
האם שיש במטבח בדירה שכורה טעון הכשרה עירוי מים רותחים ומגהץ רותח או שאין צורך ופשוט לא להניח סירים וכדומה ביד סולדת?
מבחינה מעשית כדאי להכשיר ולא לסמוך על כך שלא יניחו על השיש שום דבר.
לעמוד השאלההרב שלמה יצחק פראנק
419 צפיות