דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

שאלות ותשובות

28 תוצאות

  • האם חול ים כשר לכיסוי הדם?

    אכן, חול ים כשר לכיסוי הדם.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    398 צפיות
  • מי שצחצח שיניים וניכר שירד לו דם מחניכיו, האם יכול להחזיר את המברשת לפה או שצריך לשטפה וכמו כן מה דין ביציאת דם באכילת תפוח?

    דם שפרש מחוץ לפה אסור לאכלו. לכן דם שעל התפוח צריך לגרד או לשטוף. גם לגבי מברשת ראוי לשטוף, אף שלא מתכוונים לבלוע.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    496 צפיות
  • דם הנמצא בפה ובשפתיים האם מותר לבלעו?

    נאמר בגמרא: "דם שעל הכיכר גוררו ואוכלו של בין השיניים מוצצו ובולעו ואינו חושש", כלומר דם שפרש מהפה ועבר ללחם, אין לאכלו. אך כשהוא בפיו מותר לבלעו. ובטעם הדבר יש שכתבו שכיוון שהדם עדיין מחובר לגוף אינו נאסר, ומכאן דייקו, שדם על השפתיים מותר לבלעו כיוון שהוא מחובר. אך יש שכתבו שהאיסור הוא משום מראית העין, לכן הדם שבין השיניים מותר כשהוא בפה כיוון שאינו ניכר לחוץ ואין בו מראית עין. ולפי זה דם שעל השפתיים מבחוץ אסור לבלעו. וראוי להחמיר כדבריהם, אך דם שבתוך הפה ולא פרש, מותר לבלעו לכל הדעות. האמור הוא בחול בלבד ובשבת יש איסור למצוץ דם לכל הדעות.

    לעמוד השאלה
    הרב שמואל מקמל

    הרב שמואל מקמל

    מו"צ בנוף הגליל // לדף הרב

    571 צפיות
  • צליתי כבד להכשרתו, על רשת שאני משתמש בה באופן קבוע לצליית ירקות כגון חציל, האם הרשת נאסרה?

    בעת שצולים כבד הרשת בולעת דם מן הכבד וכאשר תבוא לצלות בה ירקות יפלט הדם הבלוע מהרשת לירקות ולכן כעת אין לצלות בה שום דבר מבלי להכשירה.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    779 צפיות
  • האם יש בעיה בביצים קשות שהתבשלו בסיר בזוגות?

    אין בעיה.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1303 צפיות
  • עקרתי שן, ויש לי הרבה דם בתוך הפה האם מותר לבלוע אותו?

    כל עוד הדם לא יצא מהפה מותר לבלוע אותו.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל לנאו

    הרב דניאל לנאו

    מורה צדק, קייב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    927 צפיות
  • כמה טיפות דם של מישהו טיפטפו לכיור נירוסטה, מה דין הכיור?

    מספיק לשטוף את הדם והכיור כשר.

    לעמוד השאלה
    הרב ישראל מעטוף

    הרב ישראל מעטוף

    דיין ומגשר מוסמך // לדף הרב

    605 צפיות
  • האם כבד טרי שעבר עליו 72 שעות יהיה מותר על ידי צליה?

    כן. אך אסור לבשל אותו לאחר מכן.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    381 צפיות
  • התחלתי להכין בצק לעוגת שמרים והייתי צריכה להוסיף שתי ביצים, השתמשתי בביצי תנובה משבוע שעבר, ושברתי אחת אחת בכלי ובדקתי אם יש דם ולא ראיתי, ורק לאחר ששפכתי את הביצה השניה ורציתי להתחיל ללוש ראיתי משהו בגוון אדום בהיר, הרמתי רק את החלק הזה והמשכתי ללוש, והבצק ממתין. מה עלי לעשות?

    מכיון שהיום רוב הביצים הם ביצים שאינם מופרות, הגוון האדום הבהיר הוא הצבע שהיה על הקליפה ולא דם, ואפשר להמשיך ללוש.

    לעמוד השאלה
    הרב חיים קיז'נר

    הרב חיים קיז'נר

    רב קהילת חב"ד, חבר בית הדין הרבני עמנואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    848 צפיות
  • האם לאחר צליית לבבות מותר לבשלם?

    למנהגנו לא אוכלים לב. אך במידה וצלית, ניתן לבשלם.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    325 צפיות
  • האם אפשר להכשיר כבד על מנגל חשמלי?

    רוב הפוסקים מקילין להשוות מנגל חשמלי (דהיינו ברזל שנהפך לאדום כחוט להט) שגם עליו אומרים משאב שאיב. אבל כדאי לשים מתחת תבנית חד פעמית לקבל את הדם (שזה גם עצה טובה למנוע לכלוך), אבל בלי מים, כי מהר מאוד יתחממו המים מחום שבא מלמעלה מהברזל המתלהט ויהיה מזה הרבה אדים שעולים, ויהיה חשש כבד מבושל (בעיקר לשיטת הרמ״א). אם יחממו בשר מוכשר באותו מקום בימים הקרובים יש לעשות ליבון קל מחומרא.

    לעמוד השאלה
    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    רב קהילת חב"ד רמת בית שמש א' וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1013 צפיות
  • חתכתי ירקות למרק ואחר כך הבחנתי שנחתכתי כך שיש חשש שנטף דם על הירקות שבסיר, מה דין המרק?

    דם האדם אסור משום מראית העין ואינו אוסר את התערובת ולכן אפשר לאכול ללא חשש.

    לעמוד השאלה
    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    רב קהילת חב"ד רמת בית שמש א' וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1467 צפיות
  • האם ניתן להקפיא כבד עוף טרי ולאחר מכן להפשיר ולצלות?

    מותר, רק שאם עובר 72 שעות מהשחיטה לפני הצליה, יהיה אסור לבשלו אחרי הצליה.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1230 צפיות
  • כאשר צולים כבד טרי בבית, האם צריך ליחד רשת צליה מלקחיים ומזלג רק למטרה זו או שאפשר להשתמש בכלים בשריים רגילים?

    יש להקפיד על כלים המיועדים לצליה (והכשרה) בלבד.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    459 צפיות
  • האם יש בעיה בבישול כבד? או לאדות אותו יחד עם בצל?

    אם הוא עבר צליה כנדרש תוך 72 שעות מהשחיטה אין בעיה. אם צלו אותו לאחר 72 אין לבשלו או לאדות עם בצל וכיו''ב.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    542 צפיות
  • כיצד צולים כבד עוף קפוא?

    צריך לראות שהוא חתוך מבחוץ, להפשיר למלוח מעט להניח על רשת שעל האש או מנגל. אחרי שיהיה צלוי יש להדיחו.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    570 צפיות
  • כבד שלא נצלה ובושל בסיר, מה דין הבשר והסיר?

    הבשר אסור באכילה ויש להכשיר את הסיר.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    441 צפיות
  • האם אחרי צליית כבד צריך לשטוף אותו במים?

    נהוג להדיחו במים אחר הצליה.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    450 צפיות
  • אשה ששואבת חלב לתינוק ויש לה פצע, כך שלפעמים נכנס מעט דם לחלב, האם יש בכך בעיה?

    אין בזה בעיה.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    203 צפיות
  • נפצעתי וטיפת דם נפלה לבצק שהכנתי, האם זה בעיה?

    מספיק לגרד ולהוציא את הדם עם המקום שנדבק שם. אם לא רואים את מקום הדם, מותר לאכול (איסור דם האדם הוא רק מצד מראית עין).

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    477 צפיות
  • סכין שאדם נחתך ממנה והתלכלכה מדם, הסכין כשרה?

    דם אדם אינו אסור מן הדין, אלא אסרו אותו משום מראית עין, ולכן אינו אוסר את הכלי אלא מספיק לשטוף את הכלי.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    731 צפיות
  • בשר ששהה במלחו יותר מעשרים וארבע שעות עד שהדיחו אותו, האם הוא כשר?

    אין בעיה, לכתחילה צריך שישהה הבשר במלחו לפחות במשך שעה, אין הקפדה שלא ישהה יותר זמן.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם מענדל הראל

    הרב מנחם מענדל הראל

    רב בית כנסת חב"ד, דרום צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    363 צפיות
  • הפשרתי כבד לא צלוי והשארתי אותו במקרר בתוך סיר, כמה זמן זה אפשרי להשאיר כבד מופשר במקרר לפני צלייתו?

    בכל מקרה הכבד מותר באכילה, אלא שאם עברו 72 שעות מאז השחיטה לפני הצלייה, אסור לבשל את הכבד הזה.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1068 צפיות
  • צלינו כבד אחר ג' ימים, ובטעות חיממו אותו אח"כ בתנור, בתבנית סיליקון, מה דין הכבד, התבנית והתנור?

    אם הכבד נצלה על אש גבוהה שאז נצלה רק מבחוץ - אוסר הכל. אם נצלה על אש בינונית או קטנה יש מקום להקל בדיעבד, ולהתיר הכל.

    לעמוד השאלה
    הרב חיים קיז'נר

    הרב חיים קיז'נר

    רב קהילת חב"ד, חבר בית הדין הרבני עמנואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    689 צפיות
  • ביצה שנמצא בה דם, מה דינה ומה דין הכלי בה נתבשלה?

    אודות דם הנמצא בביצה, נאמר בגמרא: "נמצא על חלמון שלה .. אסורה". ונחלקו הפוסקים להלכה, יש שכתבו שאם נמצא דם בחלבון הביצה - זורק את הדם ואוכל את השאר. ואם נמצא הדם בחלמון כיוון שיכול להיות שהתחיל להתפתח שם אפרוח, כל הביצה אסורה. ויש שהחמירו גם כשנמצא הדם על קשר החלבון, וכתב הרמ"א למעשה: "ומזה נתפשט המנהג במדינות אלו לאסור כל ביצה שיש בה דם". למעשה, איסור הדם בביצים הוא רק בביצים מופרות – שבאו על ידי זכר. וביצים שאינן מופרות אלא חוממו מלאכותית – הדם בהן אסור רק משום מראית העין, ולכן הכלי שבה התבשלה אינו צריך הגעלה אך ראוי שלא להשתמש בו 24 שעות.

    לעמוד השאלה
    הרב שמואל מקמל

    הרב שמואל מקמל

    מו"צ בנוף הגליל // לדף הרב

    1641 צפיות
  • האם מותר לחתוך עופות לפני ההכשרה בסכין בשרי רגיל?

    לא, לכתחילה יש לייחד סכין עבור זה בלבד.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    377 צפיות
  • חתיכת שומן ללא בשר ממש שלא נמלחה ואין בה שום סימן של דם, האם מותר לבשל ולאכול אותה ללא מליחה?

    לא, אין לאכול ללא מליחה והכשרה כדין, דין שומן כדין כל בשר.

    לעמוד השאלה
    הרב אייל פלד

    הרב אייל פלד

    מו"ץ וראש כולל הוראה בעמנואל. דיין ורב בית כנסת חב"ד בישוב עינב. וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    233 צפיות
  • האם ילד מתחת לגיל בר מצווה נאמן לבדוק ביצה אם יש בה דם?

    אם כבר מבין ויודע לעשות זאת, זה בסדר.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    807 צפיות
צור קשר בוואטסאפ