דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל ההלכה יומית

י"א ניסן התשפ"ב

כיצד מכינים את המרור והחזרת לליל הסדר?

הן למרור והן לכורך לוקחים חסה (חזרת) ותמכא (חריין). את החריין מגרדים, וראוי להניחו בכלי סגור בכדי שלא תפוג חריפותו, ומנהג הרבי להשתמש גם בחתיכת חריין שאינה מגורדת. את עלי החסה יש לקחת מגידול ללא תולעים, וצריך לשטוף ולשרותם במי סבון כ 3- דקות, אח"כ לשטפם היטב. יש להקפיד בעלי החסה שמשתמשים בהם לכורך, שלא תהיה עליהם רטיבות מים כלל.

מקורות:

ספר המנהגים עמ' 39 . הלכות ומנהגי חב"ד עמ' 191 . וראה המלך במסיבו ח"ב ע' צט.

ראו גם מאותו שבוע

צור קשר בוואטסאפ