לכל ההלכה יומית
הן למרור והן לכורך לוקחים חסה (חזרת) ותמכא (חריין). את החריין מגרדים, וראוי להניחו בכלי סגור בכדי שלא תפוג חריפותו, ומנהג הרבי להשתמש גם בחתיכת חריין שאינה מגורדת. את עלי החסה יש לקחת מגידול ללא תולעים, וצריך לשטוף ולשרותם במי סבון כ 3- דקות, אח"כ לשטפם היטב. יש להקפיד בעלי החסה שמשתמשים בהם לכורך, שלא תהיה עליהם רטיבות מים כלל.
ספר המנהגים עמ' 39 . הלכות ומנהגי חב"ד עמ' 191 . וראה המלך במסיבו ח"ב ע' צט.
ראו גם מאותו שבוע
-
מה צריך לוודא בעת הכנת המצות לליל הסדר?
יום א'
-
כיצד מכינים את הזרוע?
יום ב'
-
ממה מורכבת החרוסת למנהגנו?
יום ד'
-
במה מקיימים מצוות ארבע כוסות?
יום ה'
-
מתי מסדרים את קערת הסדר?
יום ו'