דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל ההלכה יומית

כ"ג חשון התשע"ז

פלפל חריף שנחתך בסכין בשרי, האם דינו כבשרי?

נאמר בגמרא: "צנון שחתכו בסכין שחתך בו בשר, אסור לאכלו בכותח" (מאכל חלבי). כלומר, מאכל פרווה חריף שנחתך בסכין בשרי, גם כשהסכין הייתה נקייה ולא השתמשו בה ב24 השעות האחרונות. טעם הדבר הוא, משום שהחריפות שואבת את טעם הבשר הבלוע בסכין, ולכן אסרו חכמים לאכול את מאכל זה יחד עם חלב ומוצריו. על אף שמאכל זה אין לאוכלו עם חלב, אין צורך להמתין שש שעות לאחר אכילת מאכל זה כדי לאכול מאכלי חלב. ויש שהחמירו וכתבו שהאוכל בשר לא יאכל דבר חריף שנחתך בסכין חלבי עד לאחר שש שעות מאכילת הבשר. והמחמיר תבוא עליו הברכה, אף שמעיקר הדין אין צורך בהמתנה כלל.

מקורות:

ברכות נד, א; טוש"ע ונ"כ או"ח סרכ"ג; סדר ברכת הנהנין פי"ב ס"א-ו; כפר חב"ד גיליון 500 ע' 17 ואילך. שו"ע אדמוה"ז או"ח סת"ר ס"ו; מדברי אדמו''ר הריי''צ באור לכ"ו שבט תרצ"א- נדפס בקובץ 'עטרת זקנים' פ"ג; סה"ש – ה'תשמ"ח ח"ב ע' 407; שיחות קודש תשמ"א ח"ג ע' 47, וע' 464; סה"ש תשמ"ט ע' 745.

ראו גם מאותו שבוע

צור קשר בוואטסאפ