מדוע כיום אין אנו אוכלים ג'ירפה?
מכיון שאין מסורת על כשרותה, אנו לא אוכלים.
מקור:
- חולין נט,ב
- שולחן ערוך סימן פ סעיפים א-ד
- ש"ך סק"א , ובפמ"ג שם סק"א.
- תבואות הארץ החי, עמוד שסו
לכל השו"ת
מכיון שאין מסורת על כשרותה, אנו לא אוכלים.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן