דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל השו"ת

שום שנחתך בסכין בשרי והוכנס לתבשיל, הופך את כל התבשיל לבשרי?

אותו תבשיל נחשב לבשרי שאסור לאכול אותו עם חלבי. אבל לא צריך לחכות שש שעות אחרי אכילת תבשיל זה.

מקור:

  • ראה רעק"א יו"ד סי' פט [שמתיר], אך בפרמ"ג א"א סי תצד ס"ק ו [מחמיר לענין חריף הבלוע מחלבי], ובמש"כ עליו בשו"ת מור ואהלות ברכות והודאות סי' לט [שמנהג העולם להקל בזה]. ב'עצי העולה' - הל' בב"ח כלל ג אות י [שבנדו"ד אף הפרמ"ג יודה להקל].
הרב דניאל גראבסקי

הרב דניאל גראבסקי

דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 342 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • האם מותר להתחיל ארוחה בשרית לפני שעברה שעה מאכילת החלבי אך את הבשר עצמו יאכלו אחרי שתעבור שעה?

    כן, אם הבשרי עצמו יהיה אחרי שעה מהחלבי, ובכל אופן אין לאכול באותה ארוחה בשרי וחלבי, אלא יש לברך ברכה אחרונה על אכילת החלבי, לפני התחלת הארוחה הבשרית.

    לעמוד השאלה
    הרב שי שמעון כהן

    הרב שי שמעון כהן

    רב קהילת חב"ד, תל-ציון וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1688 צפיות
  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    523 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    632 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1227 צפיות
צור קשר בוואטסאפ