אני מבשלת על הכיריים מאכלי בשר, ולעיתים קרובות גולש קצת מהסירים על משטח הכיריים בזמן הבישול או הרתיחה, האם מותר לבשל על כיריים אלו תבשיל חלבי?
מטעם זה נהגו ליחד כיריים אחד שיהיה מיועד רק לחלבי. בדיעבד, על פי רוב, השאריות שגלשו נשרפות, ומה שנותר בלוע אינו אוסר את הסירים, כי אין כלי אוסר כלי בלא רוטב בניהם. ועוד, הטעם אינו בן יומו. ועוד, מתלבן באש ונכשר.
מקור:
- (בדוגמא למבואר בשו"ע יו"ד סי' פז ס"ו ברמ״א (בקרוב לאש). אבל לכתחילה יש להזהר בזה כפי שהזכרנו כי השפיכות מרובות, ולא הכל קרוב לאש ולכן לא דומה למבואר בסי' פז).