טיגנתי קציצות דג במחבת שבתוך ה24 שעות טוגן בו שניצל בשרי, האם מותר לאכול את קציצות הדג?
אם המחבת היתה נקיה, מותר לאכול את הקציצות דג, ולא צריך לחכות שש שעות אחרי אכילתם.
מקור:
- שו"ע יו"ד סימן צה סעף ב
- שו"ת חתם-סופר יו"ד סימן קא
לכל השו"ת
אם המחבת היתה נקיה, מותר לאכול את הקציצות דג, ולא צריך לחכות שש שעות אחרי אכילתם.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן