סכין בשרית לא בת יומה שהוצאתי איתה (ללא נעיצה) טוסט חלבי מטוסטר חלבי. מה דין הסכין, הטוסט, והטוסטר?
הסכין צריכה הכשרה, הטוסטר והמאכל כשרים (ראוי לגרד את מקום המגע של הסכין בפת).
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' צ"ג ס"א, שם סי' צ"ד ס"ד,
לכל השו"ת
הסכין צריכה הכשרה, הטוסטר והמאכל כשרים (ראוי לגרד את מקום המגע של הסכין בפת).
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן