קנינו לבית סכינים לפרווה שאנחנו חותכים איתם רק פירות ירקות בצל וכדומה, בטעות חתכנו איתם עוף קר האם הסכינים נהיו בשריים או שהם עדיין פרווה?
תנקו את הסכין בצמר פלדה או שתנעצו בקרקע קשה, והם נשארים פרווה.
מקור:
- רמ"א סי' פ"ט ס"ד ובבה"ט ס"ק י"ד וט"ו
לכל השו"ת
תנקו את הסכין בצמר פלדה או שתנעצו בקרקע קשה, והם נשארים פרווה.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן