מגש בישול בשרי שנשפך עליו מעדן חלבי והתייבש עליו, מה דינו?
כיוון שזה היה קר, מספיק ניקוי במים וסבון היטב.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' צ"א ס"א - ב'
לכל השו"ת
כיוון שזה היה קר, מספיק ניקוי במים וסבון היטב.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן