התחלתי להכין בצק לעוגת שמרים והייתי צריכה להוסיף שתי ביצים, השתמשתי בביצי תנובה משבוע שעבר, ושברתי אחת אחת בכלי ובדקתי אם יש דם ולא ראיתי, ורק לאחר ששפכתי את הביצה השניה ורציתי להתחיל ללוש ראיתי משהו בגוון אדום בהיר, הרמתי רק את החלק הזה והמשכתי ללוש, והבצק ממתין. מה עלי לעשות?
מכיון שהיום רוב הביצים הם ביצים שאינם מופרות, הגוון האדום הבהיר הוא הצבע שהיה על הקליפה ולא דם, ואפשר להמשיך ללוש.
מקור:
- שו”ת אגרות משה יו”ד א
- מנחת יצחק ח”א סי’ קו