הפשרתי כבד לא צלוי והשארתי אותו במקרר בתוך סיר, כמה זמן זה אפשרי להשאיר כבד מופשר במקרר לפני צלייתו?
בכל מקרה הכבד מותר באכילה, אלא שאם עברו 72 שעות מאז השחיטה לפני הצלייה, אסור לבשל את הכבד הזה.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' ס"ט סי"ב
לכל השו"ת
בכל מקרה הכבד מותר באכילה, אלא שאם עברו 72 שעות מאז השחיטה לפני הצלייה, אסור לבשל את הכבד הזה.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן