
לכל הרבנים

הרב ישראל יצחק הלפרין
דיין ומו"צ בבית ההוראה כפר חב"ד וחבר מכון הלכה חב"ד
הרב ישראל הלפרין גדל מילדותו בכפר חב"ד ולמד בישיבות תומכי תמימים בלוד כפר חב"ד וישיבת תורת אמת בירושלים. הוסמך להוראה רבני חב"ד והרבנות הראשית. והינו בעל כושר לרב אזורי מטעם הרבנות הראשית. ישב שנים רבות לשימוש חכמים בבית ההוראה של הגר"ש ואזנר ע"ה, אצל תלמידו הגרי"מ שטרן שליט"א. כמו"כ סיים מסלול הדיינות בכולל אור יעקב בראשותו של הגר"מ אהרון שליט"א ונבחן בהצלחה במבחני דיינות של הרבנות הראשית. הוסמך לדיינות גם ע"י הרבנים הגאונים הרב ציון בוארון שליט"א, דיין בבית הדין הגדול בירושלים עיה"ק, והרב שלמה תם שליט"א אב בית הדין הרבני בתל אביב.
חבר בבית ההוראה ברחובות שבראשות הרב אהרון - מאז הקמתו. ושימש במשך שנים בצוות הפנימי של הרבנים המשיבים בטלפון ובכתב לשאלות השלוחים ואנ"ש בארץ ובעולם.
הרב עוסק בכתיבת פרסומי הלכה בבמות שונות, ובין השאר כתב במשך שנים את 'פינת ההלכה' השבועית מטעם בית ההוראה ברחובות. וכמו"כ שימש כרב לשלוחים בבתי הרפואה מתוך נסיונו ב'רפואה והלכה', והינו האחראי על העירובין בכפר חב"ד.
בעשרים שנה האחרונות מוסר שיעורי הלכה קבועים בכפר חב"ד, פעמיים בשבוע.
מאז הקמת בית ההוראה בכפר חב"ד הינו משמש בו מורה הוראה ובמקביל משמש שם כדיין בבית דין צדק לממונות.
במהלך שנת תש"פ הצטרף כחבר במכון הלכה חב"ד ומשמש כרב משיב מטעם המכון בשאלות הלכתיות בד' חלקי השו"ע.
תכני הרב:
14 עלונים, 3 Cours, 3 מאמריםקורסים
// 3 קורסים
שאלות ותשובות
-
האם מותר בחו"ל לגדל חזירים על מנת למכור אותם אחר כך לסוחרים?
הדבר אסור. בדבר זה כלולים שני איסורים: 1. איסור מסחר במאכלות אסורות, ואיסור זה חל על כל דבר שמיועד לאכילה והתורה אסרה את אכילתו . 2. בנוסף, יש איסור מיוחד על גידול חזירים בכל מקום, וזה חל גם אם מגדלים אותם שלא לצורכי אכילה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
52 צפיות -
האם מותר בשבת להרים פסולת מהכביש כגון עטיפת חטיף ולזורקה לפח?
עטיפה קרועה וזרוקה במצב זה היא מוקצה גמור בשבת, ואין להרימה ולטלטלה אלא במקום שבו מותר לטלטל גרף של רעי, כלומר, דברים המאוסים, אף שהם מוקצה, מותר להוציאם כשהם מפריעים לאדם. אך ברחוב ובכביש לא שייך היתר זה. ההיתר קיים דוקא בבית ובחדר מדרגות כשמפריע לראות זאת כשעוברים או שוהים שם.
לעמוד השאלה231 צפיות -
האם ניתן לטבול את פרוסת המוציא ואת התפוח בראש השנה בסילאן במקום דבש דבורים?
בספר להורות נתן הביא מהלקט יושר שכתב: "דבש דבורים הוא מן המובחר [לאכול בר"ה], כי הדבורים דמי למשפט, כי עושים נקמה לפעמים כמו שמוכח מן הפסוקים, ומה שיוצא מהן הוא מתוק, וסימן לדבר שאנו יוצאין ממדת הדין למדת הרחמים". והוסיף בעל להורות נתן עוד הסבר למה דבש דבורים הוא מן המובחר: "עפ"י מה שכתבנו טעם לטבילת תפוח בדבש עפ"י דברי רבינו יונה (ברכות מג, א) דטבע הדבש שמהפך כל מה שנפל לתוכו לדבש, וזה רומז על תשובה מאהבה שעל ידה זדונות נעשין כזכיות, ונראה דזהו רק בדבש דבורים ולרמז זה יש לאכול דבש דבורים דוקא".
לעמוד השאלה260 צפיות -
האם ישנה בעיה ברכישת או הכנת זר פרחים בשנת שמיטה?
1. אכן בעיות רבות ישנן בפרחים הנמכרים בדוכנים וחנויות רגילות, ועל כן בשנת השמיטה יש לרכוש רק בחנות שומרת שמיטה עם כשרות מסודרת. 2. פרחים העומדים לריח אין רצוי לעשות מהם זר, כי בקלות יכול לגרום לאיבוד פרחים הקדושים בקדושת שביעית; ולכן ניתן להשתמש בפרחים ללא ריח בהם לא קיים חשש זה.
לעמוד השאלה1120 צפיות -
האם מותר בשבת ללכת ולדרוך על עשבים?
-
הכנסתי מרק ביתי לתוך צנצנת זכוכית שלא הוטבלה, האם ניתן לחמם את המרק ולתת ממנו לתינוק?
-
האם מותר לעשר פירות בשבת?
-
יש לי בבית קופת צדקה של מוסד מסוים, האם מותר לי להשתמש בקופה הזו כדי לתרום את מה שמצטבר בה עבור מוסד אחר?
קופת המוסד קונה את המעות למוסד, מדין כליו של אדם קונות לו, וכמו קנין חצר. הקופה אינה ניתנת במתנה למחזיקי הקופה, אלא המוסד מביאה לבתי האנשים (והיא נשארת שייכת למוסד) וניתנת למטרה שיכניסו שם מעות ושהם ישארו בקופה זו עד שיגיעו ליד מנהל או גזבר המוסד. ולכן אין ללוות מקופות כאלו ואין להוציא כסף מתוכם למוסד אחר. זו מסקנת הפוסקים. ואדה"ז כתב דברים חריפים על האיסור לממונים על קופת כולל חב"ד ארה"ק שיש בידם מעות הקופה שלא ללוות ממנה אפילו פרוטה אחת וכו'.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
355 צפיות -
יש לי לאכול רק אורז ותפוח אדמה, האם אחרי שברכתי האדמה עלי לברך שהכל על האורז או שספק ברכות להקל ואין לברך על האורז שהרי יש ספק אם אורז ברכתו האדמה?
במצב זה לברך שהכל תחילה על האורז, ורק אחר כך לברך האדמה על התפוח אדמה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
85 צפיות -
האם מותר לעשות חיסונים בתשעת הימים?
-
האם עושים סעודות שבע ברכותבימים שאחרי החתונה, לזוג שחיו ביחד גם לפני החתונה?
זו מחלוקת הפוסקים, בין הנודע ביהודה והחתם סופר, ובזוג שאינם שומרים מצות לעת עתה ובלאו הכי לא בה הדבר מיוזמתם אין מקום לעוררם לערוך להם שבע ברכות. אך במתקרבים ומתחזקים ומעונינים בכך יש מקום להקל ולברך להם שבע ברכות כל עוד הן הבעל והן האשה לא היו נשואים בצורה רשמית בעבר, גם לא לאחר או אחרת. אמנם זוג שהיו לפני כן נשואים בנישואים אזרחיים אין מברכים להם שבע ברכות כשמתחתנים כדת משה וישראל בחופה וקידושין.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
84 צפיות -
יש לנו בחצר הבית מקפצה, מותר לקפוץ בה בשבת?
נפסק בשו"ע שקפיצה שהיא לתענוג מותרת - וכפי שכתב אדה"ז שאין הגדרה זו שווה לכל נפש, ולכן רק למי שהקפיצה היא תענוג לו - התירו, ואם מטרת הקפיצה היא למטרה אחרת, וכ"ש אם היא להתעמלות שגורמת להזיע על ידה - אסור. ולכן מכיון שמטרת הילדים בקפיצה במקפצה היא לתענוג - מותר להם.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
582 צפיות -
אני משכיר דירה לחברת כח אדם, בפועל יתגוררו בדירה אנשי מקצוע שאינם יהודיים, האם צריך לשים מזוזות בדירה?
כל עוד החברה שוכרת זאת עבור גויים - אין הדירה חייבת מזוזה. במידה ויתגוררו בחלק מהחדרים גם יהודים יש לקבוע בהם מזוזה ללא ברכה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
394 צפיות -
האם מותר לומר תהילים בעל פה ולא חייבים לקרוא מתוך הספר?
בשעת צורך ניתן לומר פסוקי תהילים בעל פה ובפרט פרקים השגורים ורגילים בפי כל. אדמו"ר הזקן כותב שנהגו לקרא בעל פה, פסוקים של קורבנות זמירות שירת הים וקריאת שמע, ואע"פ שאמרו חז"ל שדברים שבכתב אין לאומרם בעל פה, מכל מקום דבר שהוא שגור ורגיל בפי כל כמו המזמורים הנ"ל - מותר. אחר כך הביא אדמו"ר הזקן יש אומרים שהאיסור לומר דברים מתורה שבכתב - בעל פה, הוא רק על דברים שאומרים כדי להוציא אחרים ידי חובה אבל לעצמו מותר לאומרם בעל פה. ומסקנת אדמו"ר הזקן שיש להיזהר כסברא ראשונה אבל המיקל כסברא האחרונה אין צריך למחות בידו. ולכן כשמדובר בשעת צורך - אפשר לומר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
93 צפיות -
כשיש טיסה בחנוכה שממריאים לפני השקיעה ונוחתים בארץ רק בבוקר, מה עושים עם הדלקת נרות?
1.אם עוד לא נקנו הכרטיסים, לחסידים בהחלט יש לבחור טיסה שבה לא מפסידים את המצוה של נרות חנוכה. 2. בדיעבד כשכבר אי אפשר לשנות את מועד הטיסה ויש בזה הפסד מרובה. אם היציאה מהבית (בחו"ל בו גרים עד הטיסה) היא אחרי פלג המנחה ניתן להדליק את הנרות בדירה - בברכה, ולדאוג למישהו שישמור עליהן ושידלקו עד חצי שעה אחר צאת הכוכבים. 3.במידה וצריכים לצאת מהבית קודם לכן, אם מתגוררים בחו"ל בדירה שישארו בה אחר נסיעתכם יהודים אחרים (בעלי הבית או אורחים אחרים) יש למנות אחד מהם לשליח שידליק עבורכם הנרות בזמנם, ובמקביל אתם תדליקו במטוס פנס שפועל על בטריות (לפחות כמה דקות אחר המועד שידוע לכם שהשליח מדליק בדירה), להדלקה זו מספיק פנס אחד וידלק חצי שעה בלי להזיזו, ובלי ברכה כמובן. כל זה לדעות שאולי מועיל פעולות אלו, לקיום מצות נר חנוכה. אבל כאמור יש פוסקים הסוברים שכל זה אינו מועיל להחשב כקיום מצות נר חנוכה, ובמקרה זה הנכם מפסידים מצות נר חנוכה, אף שזה מחמת פטור שאינכם במקום דירה ולכן כאמור אין זה לכתחילה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
229 צפיות -
מי שידו הימנית נפצעה ואינו יכול להניח תפילין לעצמו. האם אשתו יכולה להניח לו בשמאלו?
לכתחילה אין לקשור התפילין באמצעות אשה, ויש לעשות כל צרכו בכדי לחזר אחר איש בר חיובא שיקשור לו. אך באין מצוא תקשור לו אשה ואפילו קטן. ובמקרה כזה יש לקחת אשה כזו שלא תביאו לידי הרהור כאשתו ובתו או אחותו, ובאין גם זה תקשור ותניח לו אחות בית הרפואה, ויראה בכל היכולת לכוף את עצמו ולמשוך הלב ליראת שמים כדי להסיח הדעת מהרהור תאוות אשה. ואם לאו לא יניח על ידה. וכשאשתו אינה טהורה, אם אין דרך אחרת לסייעו אפשר להקל שאשתו תניח לו תפילין, אך שתשתדל מאד שלא תגע בבשרו ,ומה טוב אם תניח לו תפילין באמצעות מגבת או באמצעות בגד אחר כדי להימנע ממגע ישיר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
161 צפיות -
כשמוריד המזוזות לבדיקה האם צריך לקבוע אחרות במקומם?
כאשר מוסרים את המזוזות לבדיקה אין צורך לקבוע מזוזה אחרת בינתיים, ואף ניתן להסיר את כל המזוזות בבת אחת ולמוסרם לבדיקה, אך יש להשתדל להחזיר המזוזות המוגהות ולקובעם במקומם באותו יום, ושלא יעבור לילה בין זמן הורדת המזוזות לבדיקה ועד להחזרתם. אך כאשר מבחין הוא שהמזוזות שוהות בבדיקה יותר מן הזמן הרגיל, במקרה זה ראוי לקבוע מזוזות זמניות במקומם עד שיחזרו המזוזות הראשונות מהבדיקה. ואם המגיה אומר לו שיצטרך כמה ימים עד שיצליח לבדוק המזוזות, לא יורידם וימסרם אלא ימתין ויוריד את המזוזות רק בזמן שיכול המגיה לבודקם. ואם אינו יכול להמתין להורדת המזוזות עד סמוך לבדיקתם, ומוכרח הוא להורידם כעת, יכול להורידם אך יניח מזוזות אחרות במקומם.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
347 צפיות -
אדם הסובל מנכות, המתנייד עם הליכון, האם נכון שיעמוד לתפילה כשהוא נסמך בכל כוחו על שולחן או שעדיף להתפלל בישיבה?
הנכון הוא שיתפלל בצורה שיהיה לו נוח לכוון בתפילה, ולכן אם העמידה גורמת לו טרדה וקושי לכוון בתפילה - ישב.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
200 צפיות -
כשמורידים המזוזות לבדיקה, האם צריך לסמן כל מזוזה מאיזה פתח נלקחה?
כשמורידים המזוזות לבדיקה, ראוי לסמן כל מזוזה מאיזה פתח נלקחה, כדי שלא יהיה אח"כ שאלה שמא יש כאן "הורדה מקדושה" [וזאת מכיון שישנם פתחים שחיובם במזוזה וודאי ומה"ת, וישנם שחיובם מדרבנן, או שיש ספק אם חייבים במזוזה מה"ת או מדרבנן, ויש שהם רק מהידור ומן הדין אין חיוב כלל, ומזוזה שנקבעה בפתח שחיובו וודאי, אם מעבירה לפתח שחיובו רק מספק, דבר זה נידון בפוסקים כבעיה של הורדה מקדושה]. אך אם לא סימֶן והמזוזות התערבו יחד, בדיעבד מותר לקבוע המזוזות שנתערבו בכל הפתחים ואינו צריך לגונזם, כי הכריעו כמה פוסקים שבדיעבד לא אוסרים במקרה כזה , ורק לכתחילה אנו חוששים כאן להורדה מקדושה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
1103 צפיות -
האם אישה שטובלת במוצאי שבת יכולה לאכול בשרי בשבת?
כן, בשבת יכולה לאכול בשר, רק יש להיזהר ולנקות את השיניים וביניהם היטב לפני הטבילה..
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
48 צפיות -
האם מותר שיהיה מגע של חיבה בין בני זוג בפני ילדים קטנים?
לא ראוי כלל שיהיה מגע של חיבה בפני הקטנים. וכתב על כך בספר שבט מוסר "אפילו הם קטנים מוטלים בעריסה .. כי הראיה נרשם בדעתם וזוכרים עד יום מותם".
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
60 צפיות -
האם יש להקפיד שבית המזוזה יהיה שקוף?
לכתחילה ראוי לקבוע המזוזה בבית-מזוזה שקוף, כדי שייראה שם ש-ד-י לנכנס וליוצא, וביחוד בדלת הראשית; ובמקום שהתינוקות מצויים ויש חשש טינוף, או שיש חשש שמתנהגים במקום זה שלא בדרכי הצניעות וכדומה, יש להשתמש בבית-מזוזה אטום. כשמשתמשים בבית מזוזה שאיננו שקוף, נהוג שמסומן עליו אות "ש" מבחוץ (אך לא את כל השם), ויש לכוון שהשם שעל המזוזה יהיה מכוון (בערך) כנגד ה"ש" שעל בית המזוזה.
לעמוד השאלה1261 צפיות -
המעוניין לכבד אנשים נוספים בקביעת המזוזה כיצד ינהג?
הרוצה לכבד אדם אחר ובפרט אדם חשוב בקביעת המזוזה יכול, אך עדיף שבעל הבית יקבע ראשון ויברך, ויכוון להוציא בברכה זו גם את יתר המיועדים לקבוע שאר המזוזות, והם יעמדו בסמוך למברך יענו אמן ויכוונו לצאת בברכתו, ויתפזרו לקבוע כל אחד בפתח המיועד לו, ויזהרו שלא להפסיק בדיבור עד שיקבעו כל אחד המזוזה שלו. ומיד אחר ששמעו הברכה יקבעו באחד מפתחי הדירה שסמוכים למקום שבירך הראשון.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
323 צפיות -
האם מותר לשתות מים לפני שנותנים לבעלי חיים לשתות ולסמוך על כך שככל הנראה נשאר להם קצת מים מאתמול?
לשיטת אדמו"ר הזקן ועוד פוסקים השאלה מלכתחילה איננה, כי לדעתו בשתיה מקדימין את האדם לבהמה, בשונה מאכילה. ויש רמז בפסוק שאמרה רבקה שתה וגם לגמליך אשקה. האיש תחילה. וכן נאמר והשקית את העדה ואת בעירם. העדה תחילה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
339 צפיות -
האם מותר לשתות את היין שנשפך לצלוחית מהקידוש?
-
האם בהנחת אבן פינה יש עניין שתהיה דווקא אבן טבעית?
אכן, הרבי כותב: "על פי הכתוב ישעי' (כה טז כה) אמר ה' אלקים הנני יסד בציון אבן אבן בוחן פנת יקרת מוסד מוסד - נכון שאבן הפנה תהי' בדוקא אבן אשר בידי שמים (אף שאחרי זה אפשר להוסיף עלי' גם מלט וכו' ענינים שבידי אדם). והרי מתאים זה גם להענין ברוחניות - שהתחלת ויסוד כל בנין ודבר הוא נתינת כח מלמעלה ואתערותא דלעילא".
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
61 צפיות -
שכחתי לחתוך חוט דנטלי לפני שבת, האם מותר לי להשתמש בו כשהוא מחובר בלי לחתוך, ואחרי שבת לחתוך?
אם ידוע לך שאצלך אין חשש שיוציא דם ע"י החוט, והשימוש אצלך הוא שבדרך כלל אינו גורם שנחתכים סיבים מהחוט שנתקעים בין השיניים - מותר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
89 צפיות -
האם יש צורך לכתוב בתחילת הודעה בס"ד או ב"ה כמו בדף רגיל?
אין חובה, אך ברור שיש בזה מעלה שמזכירים שם שמים בתחילת כל כתיבה, אפילו בענייני החול.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
58 צפיות -
האם יש אפשרות בשנת שמיטה לקטוף מעט מצמח נענע במוצ"ש כדי לברך ברכת בשמים?
-
מי ששמע הבדלה והיה בחדר אחר האם יצא ידי חובה?
-
ישנן חוברות צביעה לילדים, שהציור מתגלה על ידי הרטבה במים, ולאחר שהמים מתייבשים הציור נעלם שוב. האם מותר לתת לילדים לצבוע בזה בשבת?
כיוון שניכר הציור על ידי המים אסור משום צובע או כותב. אמנם בגלל שאינו לקיום זה איסור דרבנן ולא איסור תורה, אך חמורים דברי סופרים יותר מדברי תורה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
55 צפיות -
האם מותר בשבת להניח אוכל לתוכי?
-
האם מותר להתפלל מוסף ראש חודש ביחיד בשעות הבוקר המוקדמות?
-
הורדתי את הטלית והתפילין מתוך כוונה לחזור ולהניחם, האם צריך לברך כשאני חוזר ולובש אותם?
תפילין עד 3 שעות יכולים לחזור להניח בלי ברכה אם בשעה שהורידו חשבו שחוזרים להניח. ואם הורידו ליותר זמן צריכים לברך שנית כשחוזרים להניח. אם לא חשבו כשהורידו על מנת לחזור להניח או שעשו צרכים בינתיים, כשחוזרים - יש לברך בכל מקרה על ההנחה השנית. טלית גדול אם נשאר עליו עדין טלית קטן ועברו כמה שעות וכשהוריד חשב לחזור ללבוש - אינו מברך שנית.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
316 צפיות -
האם חלק מפסוק חייב גניזה, אם לא מופיע בו שם ה'?
הכריעו הפוסקים שגם חלק מפסוק, בדרך כלל משלוש מילים רצופות ומעלה, חייב בגניזה. אמנם לעיתים אין חיוב גניזה, ותיאורטית ההיתר יהיה קיים גם בפסוק שלם. וכמה היתרים ישנם למקרים שונים בהם אין חיוב גניזה. אחד ההיתרים : אם המילים נכתבו בלשון צחות או בדרך מליצה, למשל מודעה המזהירה מסכנה שכתוב: ונשמרתם מאוד לנפשותיכם - אינה טעונה גניזה כי המילים ההלו נכתבו לא בתור ציטוט מהתורה אלא כמליצת הלשון לנכתב, והסתמכו על לשון התורה. וכן המילים "והיה מחניך קדוש" במודעות על צניעות, או מודעת ברכה הפותחות ב"ברכה לראש משביר" למרות שאלו מילים השאולות מפסוק, אך הכוונה אינה לציטוט פסוק, וכן דוגמאות רבות. אמנם אם הפסוק מופיע כציטוט ובפרט אם מציינים בסוגריים את המקור בתורה או בתנ"ך - זה מדגיש את הכוונה לציטוט מהתורה ומצריך גניזה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
265 צפיות -
גוי ששתה יין בשבת ואני רוצה לשטוף את הכוס ששתה בה, האם מותר או שיש בעיה כי מתקן את הכלי לשימוש שלא יהיה בו שארית יין נסך?
הדבר מותר, ואין בזה משום מתקן. והטעם מבואר בשולחן ערוך. אמנם אם יודע בודאי שלא יצטרך היום לכוס זו - אסור לשטוף.
לעמוד השאלה553 צפיות -
אנו חוגגים לבננו בר מצוה במוצאי ראש חודש, האם ניתן במצב כזה להסתפר בראש חודש?
אין מסתפרים בראש חודש ורבי יהודה החסיד כתב שיש סכנה בדבר ח"ו. ולכן יסתפרו מיד במוצאי ר"ח.
לעמוד השאלה598 צפיות -
בראש השנה אנחנו עושים תשליך לילדים בפארק, עם קערה ודגי זהב, האם מותר בחג להגריל את הדג בין הילדים שהשתתפו?
אסור לגעת בדג בשבת או בחג, משום מוקצה, ואיסור צידה. ואפילו להאכיל את הדגים צריך בשינוי להניח את האוכל רחוק מהדגים ולא קרוב אליהם. כך שאין אפשרות לתת הדג לילד בחג. מלבד זאת אין לעשות גורל בשבת או בחג. אם תרצו תוכלו לערוך הגרלה לאחר ראש השנה בין כל המשתתפים בתשליך.
לעמוד השאלה78 צפיות -
כף בשרית נקיה שהוכנסה לתוך ממרח אריסה חריף, האם מותר לאכול את האריסה עם חלבי?
-
ממתי ניתן לשמוע קריאת התורה בבוקר?
ניתן לקרוא מעלות השחר (אם אי אפשר לקרוא בתוך תפילת שחרית). ובשעת הדחק גם קודם עלות השחר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
526 צפיות -
האם צריך לטבול כלי זכוכית שמיועד למשלוח מנות והולכים להכניס דברי מאכל לתוך הכלי במשלוח מנות?
טבילה לפני שזה שייך לבעלים - לא מועילה. ולכן האפשרויות הן או להקנות הכלי למי שמייעדים עבורו, וזה נקרא זיכוי ע"י אדם אחר, ואז לטבול הכלי ולהביא אותו טבול, או לא לטבול ולציין בפתק בתוך המשלוח שהכלי אינו טבול. במקרה זה כדאי שהאוכל יהיה על ניילון או מפית ולא ישירות על הכלי.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
759 צפיות -
פסטה עם רוטב שנכנס זבוב לתוכה ולא מוצאים אותו, מה דין הפסטה?
אם ראית זבוב שבודאי נכנס לסיר. מכיון שהיה זה זבוב שלם שנכנס - כל הסיר אסור באכילה עד שנוציא את הזבוב. אמנם יש אפשרות להוציא את הפסטה לשטוף ולבדוק שאין עליה זבוב - הפסטה שנבדקה תהיה מותרת באכילה. אך אני מניח שזה טירחה גדולה לביצוע.
לעמוד השאלה750 צפיות -
האם אפשרי לקנות מתנות לגננות של הילדים שלי, בתשעת הימים?
לקנות מותר. לתת את המתנה לגננת עדיף אחרי תשעה באב, אך אם לא יפגשו אותה אחרי תשעה באב, לתת לפני שבת חזון.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
471 צפיות -
האם מניחים קופת צדקה בחדר הורים או נמנעים כמו שאר חפצי קודש?
אין צורך להימנע. אך אם כתוב עליה מאמר חז"ל החייב בגניזה - יש להניחה בתוך ארון.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
193 צפיות -
האם אישה יכולה לשים בקבוק מים חמים על הבטן למרות שכתוב בהלכה שזה מסוכן?
בקבוק חם מגומי שנמכר כיום בבתי מרקחת עם שסתום סגירה - אינו מה שההלכה דיברה בו, ולכן מצד ההלכה אין איסור. אבל בנוגע לעצם השימוש אם הוא מועיל מבחינה רפואית יש לפנות לרופאה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
375 צפיות -
באמצע תפלת שמונה עשרה גיליתי שאני בלי כיפה, ועצרתי את התפילה, האם עלי לחזור תפילת ערבית מההתחלה?
כתבו כמה פוסקים שאם היה זה בשוגג או באונס כגון שנפלה הכיפה מהראש באמצע התפלה בלי שימת לב לכך אין צריך לחזור התפילה, (משא"כ אם היה במזיד ח"ו). ובכל מקרה אם היה כן זמן ממושך, ונפשך עגומה עליך תוכל לחזור ולהתפלל שוב בתורת נדבה.
לעמוד השאלה377 צפיות -
האם מותר לכבס בגדים בתשעת הימים כאשר יש כתם שעלול לא לרדת אם לא יכבסו מיד?
מותר לנקות את הכתם במגבון או במעט מים ואין בזה משום כיבוס. ואם זה לא מועיל - מותר לכבס את כל הבגד אם יש חשש שיהרס הבגד כשימתינו עד אחר תשעה באב.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
51 צפיות -
מי שקובע כמה מזוזות יכול לדבר לאחר קביעת המזוזה הראשונה?
לכתחילה לא יפסיק אפילו בדיבור מעניני קביעת המזוזה אמנם אם דיבר אפילו שלא מעניני המזוזה, ואם השיחה היתה לאחרי שכבר התחיל בקביעת המזוזה הראשונה, נראה שלא יברך, אא"כ עשה היסח הדעת גמור.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
309 צפיות -
האם יש לברך על הפרשת תרומות ומעשרות בעמידה דוקא?
יש בזה דיון בפוסקים. לכאורה מעיקר הדין אין חובה לעמוד שהרי דין הפרשת תרומות ומעשרות הוא כמו חלה שאין חובת עמידה בברכתה. אבל הרוצה לעשות המצוה כתיקונה ולפי כל השיטות - יעמוד בברכת תרומות ומעשרות.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
76 צפיות -
בישלתי אורז וראיתי בזמן הבישול משהו שחור במים ואני חוששת שזה זבוב קטן, ניסיתי להוציא ולא הצלחתי וכעת איני רואה, מה דין האורז?
אין לך ודאות שזה זבוב - ולכן אין צריך לחשוש, ליתר ביטחון כשאוכלים את האורז הזה כדאי להסתכל בכפית ובצלחת אם נראה משהו חשוד (אם ימצא משהו יש לבדוק האם הוא בעל חי, או להוציאו מספק מהצלחת). מעבר לכך אין צורך לחשוש.
לעמוד השאלה335 צפיות
רבנים נוספים

הרב משה קורנווייץ
תכני הרב:
245 עלונים, 90 Cours, 3 חדשות, 25 מאמרים, 1 תוכן רב, 1 מדריךראה עוד >

הרב מנחם כהן
תכני הרב:
201 עלונים, 16 Cours, 3 חדשות, 41 מאמרים, 15 שו"ת מורחבותראה עוד >

הרב מיכאל שלמה אבישיד
תכני הרב:
193 עלונים, 4 Cours, 1 כתבה, 3 מאמריםראה עוד >

הרב יצחק איתן מזרחי
תכני הרב:
82 עלונים, 88 מאמרים, 1 מדריךראה עוד >

הרב דניאל גראבסקי
תכני הרב:
168 עלונים, 1 Cours, 1 מדריךראה עוד >

הרב שלמה יצחק פראנק
תכני הרב:
111 עלונים, 3 Cours, 14 מאמריםראה עוד >

הרב יוסף יצחק זלמנוב
תכני הרב:
64 עלוניםראה עוד >

הרב שמואל מקמל
תכני הרב:
55 עלונים, 14 Cours, 1 כתבה, 42 מאמרים, 1 מדריךראה עוד >