
לכל הרבנים

הרב ישראל יצחק הלפרין
דיין ומו"צ בבית ההוראה כפר חב"ד וחבר מכון הלכה חב"ד
הרב ישראל הלפרין גדל מילדותו בכפר חב"ד ולמד בישיבות תומכי תמימים בלוד כפר חב"ד וישיבת תורת אמת בירושלים. הוסמך להוראה רבני חב"ד והרבנות הראשית. והינו בעל כושר לרב אזורי מטעם הרבנות הראשית. ישב שנים רבות לשימוש חכמים בבית ההוראה של הגר"ש ואזנר ע"ה, אצל תלמידו הגרי"מ שטרן שליט"א. כמו"כ סיים מסלול הדיינות בכולל אור יעקב בראשותו של הגר"מ אהרון שליט"א ונבחן בהצלחה במבחני דיינות של הרבנות הראשית. הוסמך לדיינות גם ע"י הרבנים הגאונים הרב ציון בוארון שליט"א, דיין בבית הדין הגדול בירושלים עיה"ק, והרב שלמה תם שליט"א אב בית הדין הרבני בתל אביב.
חבר בבית ההוראה ברחובות שבראשות הרב אהרון - מאז הקמתו. ושימש במשך שנים בצוות הפנימי של הרבנים המשיבים בטלפון ובכתב לשאלות השלוחים ואנ"ש בארץ ובעולם.
הרב עוסק בכתיבת פרסומי הלכה בבמות שונות, ובין השאר כתב במשך שנים את 'פינת ההלכה' השבועית מטעם בית ההוראה ברחובות. וכמו"כ שימש כרב לשלוחים בבתי הרפואה מתוך נסיונו ב'רפואה והלכה', והינו האחראי על העירובין בכפר חב"ד.
בעשרים שנה האחרונות מוסר שיעורי הלכה קבועים בכפר חב"ד, פעמיים בשבוע.
מאז הקמת בית ההוראה בכפר חב"ד הינו משמש בו מורה הוראה ובמקביל משמש שם כדיין בבית דין צדק לממונות.
במהלך שנת תש"פ הצטרף כחבר במכון הלכה חב"ד ומשמש כרב משיב מטעם המכון בשאלות הלכתיות בד' חלקי השו"ע.
תכני הרב:
14 עלונים, 3 Courses, 2 מאמריםקורסים
// 3 קורסים
שאלות ותשובות
-
האם מותר לעשות חיסונים בתשעת הימים?
-
האם מותר להתפלל מוסף ראש חודש ביחיד בשעות הבוקר המוקדמות?
-
האם אפשר לחדש נעליים בתשעת הימים?
-
האם מותר לעקור צמחים שוטים הגדלים בסמוך לנענע?
אסור לעקור עשבים שוטים שגדלים ממש סמוך לנענע. ולגבי העשבים המרוחקים מעט מהנענע - יש היתר לגזום רק אם המטרה היא לשמירת קיום הנענע ולא לצורך התפתחות וגדילת הנענע, וגיזום זה יש לבצע בשינוי מעט גבוה מהאדמה, ולא לעקור מהשורש.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
277 צפיות -
ישנן חוברות צביעה לילדים, שהציור מתגלה על ידי הרטבה במים, ולאחר שהמים מתייבשים הציור נעלם שוב. האם מותר לתת לילדים לצבוע בזה בשבת?
כיוון שניכר הציור על ידי המים אסור משום צובע או כותב. אמנם בגלל שאינו לקיום זה איסור דרבנן ולא איסור תורה, אך חמורים דברי סופרים יותר מדברי תורה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
42 צפיות -
מי שידו הימנית נפצעה ואינו יכול להניח תפילין לעצמו. האם אשתו יכולה להניח לו בשמאלו?
לכתחילה אין לקשור התפילין באמצעות אשה, ויש לעשות כל צרכו בכדי לחזר אחר איש בר חיובא שיקשור לו. אך באין מצוא תקשור לו אשה ואפילו קטן. ובמקרה כזה יש לקחת אשה כזו שלא תביאו לידי הרהור כאשתו ובתו או אחותו, ובאין גם זה תקשור ותניח לו אחות בית הרפואה, ויראה בכל היכולת לכוף את עצמו ולמשוך הלב ליראת שמים כדי להסיח הדעת מהרהור תאוות אשה. ואם לאו לא יניח על ידה. וכשאשתו אינה טהורה, אם אין דרך אחרת לסייעו אפשר להקל שאשתו תניח לו תפילין, אך שתשתדל מאד שלא תגע בבשרו ,ומה טוב אם תניח לו תפילין באמצעות מגבת או באמצעות בגד אחר כדי להימנע ממגע ישיר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
137 צפיות -
האם מותר להשתמש בשואב אבק רובוטי בשבת, כשהוגדר לפני שבת?
אסור להפעיל מכשיר זה בשבת משום שיש בזה 'עובדין דחול', וזילות לכבוד ושמירת השבת. ובנוסף זהו מכשיר שפעמים רבות משמיע קול בפעולה או גם ציפצוף כשנתקע.
לעמוד השאלה1314 צפיות -
כף בשרית נקיה שהוכנסה לתוך ממרח אריסה חריף, האם מותר לאכול את האריסה עם חלבי?
-
האם אפשרי לקנות מתנות לגננות של הילדים שלי, בתשעת הימים?
לקנות מותר. לתת את המתנה לגננת עדיף אחרי תשעה באב, אך אם לא יפגשו אותה אחרי תשעה באב, לתת לפני שבת חזון.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
457 צפיות -
האם מותר בשבת ללכת ולדרוך על עשבים?
-
האם מותר בחו"ל לגדל חזירים על מנת למכור אותם אחר כך לסוחרים?
הדבר אסור. בדבר זה כלולים שני איסורים: 1. איסור מסחר במאכלות אסורות, ואיסור זה חל על כל דבר שמיועד לאכילה והתורה אסרה את אכילתו . 2. בנוסף, יש איסור מיוחד על גידול חזירים בכל מקום, וזה חל גם אם מגדלים אותם שלא לצורכי אכילה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
41 צפיות -
האם אישה שטובלת במוצאי שבת יכולה לאכול בשרי בשבת?
כן, בשבת יכולה לאכול בשר, רק יש להיזהר ולנקות את השיניים וביניהם היטב לפני הטבילה..
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
33 צפיות -
האם מותר לשתות את היין שנשפך לצלוחית מהקידוש?
-
האם מותר לשתות מים לפני שנותנים לבעלי חיים לשתות ולסמוך על כך שככל הנראה נשאר להם קצת מים מאתמול?
לשיטת אדמו"ר הזקן ועוד פוסקים השאלה מלכתחילה איננה, כי לדעתו בשתיה מקדימין את האדם לבהמה, בשונה מאכילה. ויש רמז בפסוק שאמרה רבקה שתה וגם לגמליך אשקה. האיש תחילה. וכן נאמר והשקית את העדה ואת בעירם. העדה תחילה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
326 צפיות -
האם יש צורך לכתוב בתחילת הודעה בס"ד או ב"ה כמו בדף רגיל?
אין חובה, אך ברור שיש בזה מעלה שמזכירים שם שמים בתחילת כל כתיבה, אפילו בענייני החול.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
39 צפיות -
האם יש אפשרות בשנת שמיטה לקטוף מעט מצמח נענע במוצ"ש כדי לברך ברכת בשמים?
-
האם מותר בשבת להרים פסולת מהכביש כגון עטיפת חטיף ולזורקה לפח?
עטיפה קרועה וזרוקה במצב זה היא מוקצה גמור בשבת, ואין להרימה ולטלטלה אלא במקום שבו מותר לטלטל גרף של רעי, כלומר, דברים המאוסים, אף שהם מוקצה, מותר להוציאם כשהם מפריעים לאדם. אך ברחוב ובכביש לא שייך היתר זה. ההיתר קיים דוקא בבית ובחדר מדרגות כשמפריע לראות זאת כשעוברים או שוהים שם.
לעמוד השאלה218 צפיות -
מי ששמע הבדלה והיה בחדר אחר האם יצא ידי חובה?
-
האם אישה יכולה לשים בקבוק מים חמים על הבטן למרות שכתוב בהלכה שזה מסוכן?
בקבוק חם מגומי שנמכר כיום בבתי מרקחת עם שסתום סגירה - אינו מה שההלכה דיברה בו, ולכן מצד ההלכה אין איסור. אבל בנוגע לעצם השימוש אם הוא מועיל מבחינה רפואית יש לפנות לרופאה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
351 צפיות -
בראש השנה אנחנו עושים תשליך לילדים בפארק, עם קערה ודגי זהב, האם מותר בחג להגריל את הדג בין הילדים שהשתתפו?
אסור לגעת בדג בשבת או בחג, משום מוקצה, ואיסור צידה. ואפילו להאכיל את הדגים צריך בשינוי להניח את האוכל רחוק מהדגים ולא קרוב אליהם. כך שאין אפשרות לתת הדג לילד בחג. מלבד זאת אין לעשות גורל בשבת או בחג. אם תרצו תוכלו לערוך הגרלה לאחר ראש השנה בין כל המשתתפים בתשליך.
לעמוד השאלה58 צפיות -
יש לנו בחצר הבית מקפצה, מותר לקפוץ בה בשבת?
נפסק בשו"ע שקפיצה שהיא לתענוג מותרת - וכפי שכתב אדה"ז שאין הגדרה זו שווה לכל נפש, ולכן רק למי שהקפיצה היא תענוג לו - התירו, ואם מטרת הקפיצה היא למטרה אחרת, וכ"ש אם היא להתעמלות שגורמת להזיע על ידה - אסור. ולכן מכיון שמטרת הילדים בקפיצה במקפצה היא לתענוג - מותר להם.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
570 צפיות -
אני משכיר דירה לחברת כח אדם, בפועל יתגוררו בדירה אנשי מקצוע שאינם יהודיים, האם צריך לשים מזוזות בדירה?
כל עוד החברה שוכרת זאת עבור גויים - אין הדירה חייבת מזוזה. במידה ויתגוררו בחלק מהחדרים גם יהודים יש לקבוע בהם מזוזה ללא ברכה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
378 צפיות -
אנו חוגגים לבננו בר מצוה במוצאי ראש חודש, האם ניתן במצב כזה להסתפר בראש חודש?
אין מסתפרים בראש חודש ורבי יהודה החסיד כתב שיש סכנה בדבר ח"ו. ולכן יסתפרו מיד במוצאי ר"ח.
לעמוד השאלה584 צפיות -
האם מותר לכבס בגדים בתשעת הימים כאשר יש כתם שעלול לא לרדת אם לא יכבסו מיד?
מותר לנקות את הכתם במגבון או במעט מים ואין בזה משום כיבוס. ואם זה לא מועיל - מותר לכבס את כל הבגד אם יש חשש שיהרס הבגד כשימתינו עד אחר תשעה באב.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
37 צפיות -
האם מותר לעשר פירות בשבת?
-
האם חלק מפסוק חייב גניזה, אם לא מופיע בו שם ה'?
הכריעו הפוסקים שגם חלק מפסוק, בדרך כלל משלוש מילים רצופות ומעלה, חייב בגניזה. אמנם לעיתים אין חיוב גניזה, ותיאורטית ההיתר יהיה קיים גם בפסוק שלם. וכמה היתרים ישנם למקרים שונים בהם אין חיוב גניזה. אחד ההיתרים : אם המילים נכתבו בלשון צחות או בדרך מליצה, למשל מודעה המזהירה מסכנה שכתוב: ונשמרתם מאוד לנפשותיכם - אינה טעונה גניזה כי המילים ההלו נכתבו לא בתור ציטוט מהתורה אלא כמליצת הלשון לנכתב, והסתמכו על לשון התורה. וכן המילים "והיה מחניך קדוש" במודעות על צניעות, או מודעת ברכה הפותחות ב"ברכה לראש משביר" למרות שאלו מילים השאולות מפסוק, אך הכוונה אינה לציטוט פסוק, וכן דוגמאות רבות. אמנם אם הפסוק מופיע כציטוט ובפרט אם מציינים בסוגריים את המקור בתורה או בתנ"ך - זה מדגיש את הכוונה לציטוט מהתורה ומצריך גניזה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
243 צפיות -
האם מותר בשבת להניח אוכל לתוכי?
-
ממתי ניתן לשמוע קריאת התורה בבוקר?
ניתן לקרוא מעלות השחר (אם אי אפשר לקרוא בתוך תפילת שחרית). ובשעת הדחק גם קודם עלות השחר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
506 צפיות -
האם עושים סעודות שבע ברכותבימים שאחרי החתונה, לזוג שחיו ביחד גם לפני החתונה?
זו מחלוקת הפוסקים, בין הנודע ביהודה והחתם סופר, ובזוג שאינם שומרים מצות לעת עתה ובלאו הכי לא בה הדבר מיוזמתם אין מקום לעוררם לערוך להם שבע ברכות. אך במתקרבים ומתחזקים ומעונינים בכך יש מקום להקל ולברך להם שבע ברכות כל עוד הן הבעל והן האשה לא היו נשואים בצורה רשמית בעבר, גם לא לאחר או אחרת. אמנם זוג שהיו לפני כן נשואים בנישואים אזרחיים אין מברכים להם שבע ברכות כשמתחתנים כדת משה וישראל בחופה וקידושין.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
63 צפיות -
הכנסתי מרק ביתי לתוך צנצנת זכוכית שלא הוטבלה, האם ניתן לחמם את המרק ולתת ממנו לתינוק?
-
האם מותר לישון על ספר קודש בזמן לימוד כשעייפים?
לכתחילה אסור לישון על ספר קודש, אך אם נרדם באונס אין צורך להעירו.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
59 צפיות -
הצעתי רעיון לשידוך וביקשתי משדכנית לקדם את זה, ב"ה השידוך הצליח, השדכנית אמרה לי שבלעדיי לא הייתה חושבת על הכיוון הזה. כמה מקובל להתחלק בדמי השדכנות בין מציע הרעיון לבין השדכן בפועל?
מקובל בפוסקים תקנה שהתקבלה במאות שנים האחרונות: שליש מהסכום יש לתת למציע השידוך. ושני שלישי הסכום הנותרים ינתנו למקדם ההצעה הפגישות והתאומים מול הצדדים עד לגמר השידוך בפועל.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
703 צפיות -
האם ישנה בעיה ברכישת או הכנת זר פרחים בשנת שמיטה?
1. אכן בעיות רבות ישנן בפרחים הנמכרים בדוכנים וחנויות רגילות, ועל כן בשנת השמיטה יש לרכוש רק בחנות שומרת שמיטה עם כשרות מסודרת. 2. פרחים העומדים לריח אין רצוי לעשות מהם זר, כי בקלות יכול לגרום לאיבוד פרחים הקדושים בקדושת שביעית; ולכן ניתן להשתמש בפרחים ללא ריח בהם לא קיים חשש זה.
לעמוד השאלה1108 צפיות -
האם מותר להעתיק בבחינת בגרות, כאשר ממש השקעתי ולמדתי ובמבחן אינני זוכרת כלום?
אצטט לשונו החריפה של הרב וואזנר מה שכתב בזה: "ואומר בקיצור כי תמה אני אם יש בכלל ספק בנדון הזה, דאיך אפשר להעלות על הדעת לעשות לכתחילה דבר כזה ובפרט במסגרת חינוך - דדבר פשוט להלכה דיש בזה גדר גניבת דעת שאסור לגנוב אפילו דעתו של גוי .. ופשוט דאיכא [=שיש בזה] גם 'לאו' דלא תשקרו ו'עשה' דמדבר שקר תרחק.. וגם איכא [=יש] בזה דרגא ורגילות לרמאות וע"ז אמר הנביא ירמי' ט' ד' 'למדו לשונם דבר שקר העוה נלאו'.. ועיין סוכה מו, ב ויבמות ס"ג ע"א עד היכן הדברים מגיעים בחינוך. וגם יוצאים עי"ז מכשולים בעתיד ע"י העלמת האמת בתעודות אם צריכים להתקבל לאיזה עבודה או חינוך והמקבלים חושבים אותם למומחים ואינם, וגורמים היזק ניכר לנותן העבודה. ועוד ועל הכל הפסד מדות להרגיל תלמידים נגד האמת שמזה המכשולים הגדולים בדורינו והאמת אהובה מכל".
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
221 צפיות -
יש לי בבית קופת צדקה של מוסד מסוים, האם מותר לי להשתמש בקופה הזו כדי לתרום את מה שמצטבר בה עבור מוסד אחר?
קופת המוסד קונה את המעות למוסד, מדין כליו של אדם קונות לו, וכמו קנין חצר. הקופה אינה ניתנת במתנה למחזיקי הקופה, אלא המוסד מביאה לבתי האנשים (והיא נשארת שייכת למוסד) וניתנת למטרה שיכניסו שם מעות ושהם ישארו בקופה זו עד שיגיעו ליד מנהל או גזבר המוסד. ולכן אין ללוות מקופות כאלו ואין להוציא כסף מתוכם למוסד אחר. זו מסקנת הפוסקים. ואדה"ז כתב דברים חריפים על האיסור לממונים על קופת כולל חב"ד ארה"ק שיש בידם מעות הקופה שלא ללוות ממנה אפילו פרוטה אחת וכו'.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
345 צפיות -
הורדתי את הטלית והתפילין מתוך כוונה לחזור ולהניחם, האם צריך לברך כשאני חוזר ולובש אותם?
תפילין עד 3 שעות יכולים לחזור להניח בלי ברכה אם בשעה שהורידו חשבו שחוזרים להניח. ואם הורידו ליותר זמן צריכים לברך שנית כשחוזרים להניח. אם לא חשבו כשהורידו על מנת לחזור להניח או שעשו צרכים בינתיים, כשחוזרים - יש לברך בכל מקרה על ההנחה השנית. טלית גדול אם נשאר עליו עדין טלית קטן ועברו כמה שעות וכשהוריד חשב לחזור ללבוש - אינו מברך שנית.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
276 צפיות -
האם צריך לעשר צמחים שקוטפים אותם בשטחי הפקר או עירייה, לצורך הכנת חליטת תה?
הגדרת הפקר היא רק אם הדבר הפקר "לכל", אבל אם העיריה נותנת רשות לתושבי העיר בלבד לקטוף ולא לשאר האנשים אין זה הפקר. וכן במקרים רבים העיריה אינה מפקירה כלל (אף לתושבים) את הפירות והעצים שנטועים בעיר. ויש לברר דבר זה היטב אצל העיריה. ובכל מקרה של ספק יש להפריש מעשר בלי ברכה. בנוסף יש לציין שבקטיפת צמחים לצורך תה וכדומה יש הבדל אם הצמחים אינם נאכלים וזורקים אותם לאחר הבישול שאינם חייבים במעשרות, לבין אם נאכלים כמות שהם, שהינם חייבים במעשרות. ואם יש עלים שחלק מן האנשים או העדות אוכלים אותם כמו נענע וכדומה יש להפריש מהם בלי ברכה. ולכן העצה כדי לצאת מכל ספק: להפריש תמיד תרומות ומעשרות בקטיף מעצים וצמחים שנטעו בעיר גם אם אינם גדלים בחצר פרטית, ומאידך לבצע ההפרשה בלי ברכה. וכן יש לנהוג להפריש בלי ברכה בכל קטיף שהוא רק לשם תה ולא לאכילת העלים.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
695 צפיות -
כשיש טיסה בחנוכה שממריאים לפני השקיעה ונוחתים בארץ רק בבוקר, מה עושים עם הדלקת נרות?
1.אם עוד לא נקנו הכרטיסים, לחסידים בהחלט יש לבחור טיסה שבה לא מפסידים את המצוה של נרות חנוכה. 2. בדיעבד כשכבר אי אפשר לשנות את מועד הטיסה ויש בזה הפסד מרובה. אם היציאה מהבית (בחו"ל בו גרים עד הטיסה) היא אחרי פלג המנחה ניתן להדליק את הנרות בדירה - בברכה, ולדאוג למישהו שישמור עליהן ושידלקו עד חצי שעה אחר צאת הכוכבים. 3.במידה וצריכים לצאת מהבית קודם לכן, אם מתגוררים בחו"ל בדירה שישארו בה אחר נסיעתכם יהודים אחרים (בעלי הבית או אורחים אחרים) יש למנות אחד מהם לשליח שידליק עבורכם הנרות בזמנם, ובמקביל אתם תדליקו במטוס פנס שפועל על בטריות (לפחות כמה דקות אחר המועד שידוע לכם שהשליח מדליק בדירה), להדלקה זו מספיק פנס אחד וידלק חצי שעה בלי להזיזו, ובלי ברכה כמובן. כל זה לדעות שאולי מועיל פעולות אלו, לקיום מצות נר חנוכה. אבל כאמור יש פוסקים הסוברים שכל זה אינו מועיל להחשב כקיום מצות נר חנוכה, ובמקרה זה הנכם מפסידים מצות נר חנוכה, אף שזה מחמת פטור שאינכם במקום דירה ולכן כאמור אין זה לכתחילה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
206 צפיות -
האם מותר להשתמש בצילום תעודת זהות של חבר שגר בדרום, כדי לקבל הנחה בחנות הנותנת הנחות לתושבי הדרום?
אסור, הטבה זו ניתנה רק עבור מטרה מסוימת, לפיכך אין לשנות מדעת הנותן, ואסור להעביר את ההטבה לאדם אחר.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
493 צפיות -
האם מניחים קופת צדקה בחדר הורים או נמנעים כמו שאר חפצי קודש?
אין צורך להימנע. אך אם כתוב עליה מאמר חז"ל החייב בגניזה - יש להניחה בתוך ארון.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
164 צפיות -
האם צריך לטבול כלי זכוכית שמיועד למשלוח מנות והולכים להכניס דברי מאכל לתוך הכלי במשלוח מנות?
טבילה לפני שזה שייך לבעלים - לא מועילה. ולכן האפשרויות הן או להקנות הכלי למי שמייעדים עבורו, וזה נקרא זיכוי ע"י אדם אחר, ואז לטבול הכלי ולהביא אותו טבול, או לא לטבול ולציין בפתק בתוך המשלוח שהכלי אינו טבול. במקרה זה כדאי שהאוכל יהיה על ניילון או מפית ולא ישירות על הכלי.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
739 צפיות -
האם יש איסור להסתפר במוצאי שבת?
מעיקר הדין אין איסור להסתפר במוצאי שבת, אלא שיש לדעת כי מצוה מן המובחר להסתפר דווקא בערב שבת ממש ולא קודם לכן, בכדי שיהיה ניכר שעושה לכבוד שבת, ואם אינו יכול בערב שבת יסתפר ביום ה' כי ככל שקרוב לשבת עדיף, שבזה ניכר שזה לכבוד שבת, וא"כ במוצאי שבת קודש זה הכי פחות מובחר. ועדיף לדחות התספורת שיהיה סמוך לשבת, אך מכל מקום אין איסור בזה מעיקר הדין, כאמור. ואם היה יכול להסתפר בערב שבת ודחה במזיד דווקא למוצאי שבת יש בזה ממש זלזול בכבוד השבת ח"ו.
לעמוד השאלה2249 צפיות -
פסטה עם רוטב שנכנס זבוב לתוכה ולא מוצאים אותו, מה דין הפסטה?
אם ראית זבוב שבודאי נכנס לסיר. מכיון שהיה זה זבוב שלם שנכנס - כל הסיר אסור באכילה עד שנוציא את הזבוב. אמנם יש אפשרות להוציא את הפסטה לשטוף ולבדוק שאין עליה זבוב - הפסטה שנבדקה תהיה מותרת באכילה. אך אני מניח שזה טירחה גדולה לביצוע.
לעמוד השאלה729 צפיות -
האם מותר ללוות כסף מקופת צדקה ביתית?
ללוות מקופת צדקה שמיועדת למטרה מסויימת אדה"ז אסר זאת באגרת שלו. כדלקמן. משא"כ ללוות מקופה כללית יש מקום ללוות בשעת הצורך ולציין בפתק את החוב. וזה לשון אדה"ז באגרת א': "ראה ראינו את עני מקצת בני עמנו הממונים על קופת אה"ק, ואין עני אלא מן הדעת, שמחמת חסרון הידיעה הם מתחסדים וחפצים להרבות במצות ולעשות גמ"ח ממעות אה"ק. והיא מצוה הבאה בעבירה, כי הוא איסור גמור ועון פלילי הוא עפ"י דין תוה"ק, כמבואר בדברי רז"ל, אפילו להלוות בשכר אסור וכל שכן בחנם, אפילו לבטוח גדול, הן לאחרים הן להגבאים לעצמן, אפילו למצוה רבה, כי המעות הן כבר של חכמי אה"ק, וכל היכי דקיימו ברשותא דמרייהו קיימי, ואסור להוציאם שלא מדעתם." עכ"ל.
לעמוד השאלה914 צפיות -
האם ניתן לקבוע את המזוזה בבית מזוזה מברזל?
למעשה נמנעים מלהשתמש בבית מזוזה העשוי מברזל. ובבית הרב נהגו שהמזוזות נתונות בתוך מעטפת נייר ולא בנרתיק ממתכת או שאר חומרים, וכפי שידוע, בדירת הרבי המזוזות עטופות בניילון/נייר פלסטיק עבה שכרוך סביב המזוזה ולא נתונות בבית מזוזה קשיח.
לעמוד השאלה821 צפיות -
חדר שבעבר שימש כשירותים, וכעת הוציאו את השירותים והפכו את החדר למזווה, האם צריך לקבוע מזוזה?
כדי לבטל מהמקום את טומאת השירותים יש לסייד את החדר ולהחליף את הריצוף, ואז לקבוע מזוזה לחדר זה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
372 צפיות -
כשמוריד המזוזות לבדיקה האם צריך לקבוע אחרות במקומם?
כאשר מוסרים את המזוזות לבדיקה אין צורך לקבוע מזוזה אחרת בינתיים, ואף ניתן להסיר את כל המזוזות בבת אחת ולמוסרם לבדיקה, אך יש להשתדל להחזיר המזוזות המוגהות ולקובעם במקומם באותו יום, ושלא יעבור לילה בין זמן הורדת המזוזות לבדיקה ועד להחזרתם. אך כאשר מבחין הוא שהמזוזות שוהות בבדיקה יותר מן הזמן הרגיל, במקרה זה ראוי לקבוע מזוזות זמניות במקומם עד שיחזרו המזוזות הראשונות מהבדיקה. ואם המגיה אומר לו שיצטרך כמה ימים עד שיצליח לבדוק המזוזות, לא יורידם וימסרם אלא ימתין ויוריד את המזוזות רק בזמן שיכול המגיה לבודקם. ואם אינו יכול להמתין להורדת המזוזות עד סמוך לבדיקתם, ומוכרח הוא להורידם כעת, יכול להורידם אך יניח מזוזות אחרות במקומם.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
327 צפיות -
האם נהוג להשאיר חלק לא מסויד בקירות הבית זכר לחורבן?
כשאדם בונה או משפץ בעצמו את הדירה ולא קונה אותה מוכנה, צריך להשאיר מול הפתח חלק לא מסויד בשיעור אמה על אמה.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
230 צפיות -
אישה שצריכה לטבול בליל שבת, ואין לה אמבטיה בבית, יכולה לשבת באמבטיה במקווה בליל שבת?
את ההכנות לטבילה עושים ביום שישי ערב שבת. בשבת אסור לרחוץ עם סבון או לסרק במסרק, ולכן הכל מתבצע לפני שבת ורק את הטבילה עצמה טובלת בליל שבת. בין ההכנה לטבילה שערב שבת ועד הטבילה בליל שבת אין לאכול או להתעסק בדברים נדבקים שיכולים להיות חציצה. את ההכנה לטבילה בערב שבת יש לבצע בבית במים חמים דוקא, ואם אין אמבטיה יכולה במצב זה להשתמש במקלחת ארוכה שמנקה בה היטב כל ליכלוך וחציצה וריככה את העור וכו'.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
93 צפיות -
האם מותר בשבת לשים אטריות קרות במרק?
אטריות יש בהן בדרך כלל לחות ואינן יבשות לגמרי ולכן מותר רק בכלי שלישי, בדרך כלל מוזגים מהסיר לצלחת האישית באמצעות מצקת, כך שהצלחת היא כבר כלי שלישי.
לעמוד השאלההרב ישראל יצחק הלפרין
244 צפיות
רבנים נוספים

הרב משה קורנווייץ
תכני הרב:
244 עלונים, 89 Courses, 2 חדשות, 14 מאמרים, 1 תוכן רב, 1 מדריךראה עוד >

הרב מנחם כהן
תכני הרב:
198 עלונים, 16 Courses, 3 חדשות, 8 מאמרים, 5 שו"ת מורחבותראה עוד >

הרב מיכאל שלמה אבישיד
תכני הרב:
191 עלונים, 4 Courses, 1 מאמרראה עוד >

הרב דניאל גראבסקי
תכני הרב:
166 עלונים, 1 Courseראה עוד >

הרב יוסף יצחק זלמנוב
תכני הרב:
64 עלונים, 20 מאמריםראה עוד >

הרב שלמה יצחק פראנק
תכני הרב:
109 עלונים, 3 Courses, 7 מאמריםראה עוד >

הרב יצחק איתן מזרחי
תכני הרב:
81 עלונים, 33 מאמרים, 1 מדריךראה עוד >

הרב יהושע ליפש
תכני הרב:
87 עלונים, 6 Coursesראה עוד >