דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל ההלכה יומית

ט"ו ניסן התש"פ

כיצד נהוג להגיש את דברי המאכל לאורחים בפסח?

אצל חסידים מקובלים הידורים וחומרות שונות על פי הנהגת רבותינו נשיאינו, אודות הנהגת הבית והכנת המאכלים בחג הפסח. נוסף להידורים המקובלים שהנהיגו רבותינו נשיאנו ונהוגים אצל החסידים כולם בחג הפסח, ישנם המוסיפים עוד חומרות והידורים משלהם על פי המסורת המשפחתית וכדומה. מסיבה זו פשט המנהג להיזהר לאכול ממאכלים שהוכנו בבית הפרטי בלבד ואף להימנע מלאכול אצל אחרים גם כשידוע שהללו נזהרים כמותם. רבנו הזקן אף אמר: "בפסח אין צריך לכבד זה את זה באכילה ושתייה, אבל מותר ליטול בעצמו", אלא שכמובן יש מצווה להכניס אורחים בחג ולתת להם את האפשרות לקחת ולאכול.

מקורות:

ראה ספר המנהגים – חב"ד ע' 42; מחזיק ברכה להחיד"א סתס"ז סק"ה; היום יום כ' ניסן; סה"ש תרח"צ ע' 263, וסה"ש תש"ה ע' 91; וראה הגש"פ אמרי קודש בעלזא ע' קנט; נטע"ג פסח ח"ב פ"מ ע' ריח.

ראו גם מאותו שבוע

צור קשר בוואטסאפ