לכל ההלכה יומית
אצל חסידים מקובלים הידורים וחומרות שונות על פי הנהגת רבותינו נשיאינו, אודות הנהגת הבית והכנת המאכלים בחג הפסח. נוסף להידורים המקובלים שהנהיגו רבותינו נשיאנו ונהוגים אצל החסידים כולם בחג הפסח, ישנם המוסיפים עוד חומרות והידורים משלהם על פי המסורת המשפחתית וכדומה. מסיבה זו פשט המנהג להיזהר לאכול ממאכלים שהוכנו בבית הפרטי בלבד ואף להימנע מלאכול אצל אחרים גם כשידוע שהללו נזהרים כמותם. רבנו הזקן אף אמר: "בפסח אין צריך לכבד זה את זה באכילה ושתייה, אבל מותר ליטול בעצמו", אלא שכמובן יש מצווה להכניס אורחים בחג ולתת להם את האפשרות לקחת ולאכול.
ראה ספר המנהגים – חב"ד ע' 42; מחזיק ברכה להחיד"א סתס"ז סק"ה; היום יום כ' ניסן; סה"ש תרח"צ ע' 263, וסה"ש תש"ה ע' 91; וראה הגש"פ אמרי קודש בעלזא ע' קנט; נטע"ג פסח ח"ב פ"מ ע' ריח.