דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל ההלכה יומית

י"ד ניסן התש"פ

על איזה מנהג מוותרים בשל הזהירות ממשהו חמץ?

אודות השימוש בתבלינים מסוימים בפסח כותב הרבי בהגדה "זה כמה שנים אשר מנהגנו לא לקחת קידה וקינמון (לחרוסת) מחשש תערובת חמץ", כלומר שעל אף המנהג לערב תבלינים אלו בחרוסת, בטלו מנהג זה בשל החשש והזהירות מ'משהו חמץ', בפסח. ויש הנזהרים שלא להשתמש כלל בתבלינים תעשייתיים בפסח; והמשתמשים בתבלינים יקפידו לרכשם רק עם כשרות מהודרת לפסח.

מקורות:

ראה ליקוטי טעמים ומנהגים להגש"פ סדר ההגדה 'חרוסת'; התקשרות גילי' א'עח ע' 15; הלכה למעשה-פסח ע' 114.

ראו גם מאותו שבוע

צור קשר בוואטסאפ