האם צריך להפריש חלה במקום שאופים את הבצק?
הנכון הוא, להפריש חלה מהבצק לפני האפייה. מקום ההפרשה יכול להיות בכל מקום.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' שכ"ז ס"ב

הרב יוסף יצחק זלמנוב
לכל השו"ת
הנכון הוא, להפריש חלה מהבצק לפני האפייה. מקום ההפרשה יכול להיות בכל מקום.
מקור:
הרב יוסף יצחק זלמנוב
פעולות שאלה ותשובה
עיסה החייבת בהפרשת-חלה בברכה היא כזו ששיעור הקמח שבה הוא לפחות 1.667 ק"ג, ובפחות מכך (החל מ-1230 גרם) יש להפריש בלי ברכה. אלא ששיעורים אלו הם רק בקמח לבן, אך בקמח מלא כיוון שמשקלו קל במקצת, לכן מתחייב בהפרשת-חלה בשיעור קטן יותר. להלן סוגי הקמחים וחיובם: בקמח מלא - יש להפריש בלי ברכה החל מ-1.150 ק"ג ובברכה החל מ- 1.600 ק"ג. שיפון - החל מ-1.040 ק"ג, ובברכה החל מ-1.391 ק"ג. כוסמין – החל מ-1.175 ק"ג, ובברכה מ-1.640 ק"ג. קמח שיבולת שועל - החל מ-890 גרם, ובברכה החל מ1.197 ק"ג. קמח שעורה – החל מ-1.050 ק"ג, ובברכה החל מ-1.419 ק"ג.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
מספיק להפריש כזית אחד מכל הכמות, עקרונית יש להפריש אחר שהעיסה מוכנה וכל פעם שעושים עסה חדשה יש להפריש מחדש, יש הכשרים המסתפקים בהפרשה בתחילת הליין על כל העיסות שיעשו בו ויש לזה נוסח הפרשה מיוחד.
לעמוד השאלה