קולפן ירקות שיוצר בארץ. האם צריך הגעלה או טבילה?
אין צורך בהגעלה. אם היצרנים יהודים לא צריך טבילה אם לא ידוע יש לטבול ללא ברכה.
מקור:
- על פי שו"ע יו"ד סימן קכ סעיפים א
- ה.

הרב שלום דובער יהושע ליפש
לכל השו"ת
אין צורך בהגעלה. אם היצרנים יהודים לא צריך טבילה אם לא ידוע יש לטבול ללא ברכה.
מקור:
הרב שלום דובער יהושע ליפש
פעולות שאלה ותשובה
כן, אם הבשרי עצמו יהיה אחרי שעה מהחלבי, ובכל אופן אין לאכול באותה ארוחה בשרי וחלבי, אלא יש לברך ברכה אחרונה על אכילת החלבי, לפני התחלת הארוחה הבשרית.
לעמוד השאלהעדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן