תנור חלבי שלא נאפה בו חלבי ביום האחרון, והכינו בו מאכל בשרי בטעות, מה דין האוכל והתנור?
האוכל כשר, את התנור תנקו ותפעילו על החום הרב ביותר וחוזר להיות כשר.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' צ"ג ס"א

הרב משה קורנווייץ
לכל השו"ת
האוכל כשר, את התנור תנקו ותפעילו על החום הרב ביותר וחוזר להיות כשר.
מקור:
הרב משה קורנווייץ
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן