האם בשביעי של פסח, אפשר כבר לאכול שרויה ואוכל תעשייתי?
נהוג להקפיד על כל החומרות. בחו"ל, ביום טוב שני של שביעי של פסח (אחרון של פסח), אוכלים שרויה.

הרב שי שמעון כהן
לכל השו"ת
נהוג להקפיד על כל החומרות. בחו"ל, ביום טוב שני של שביעי של פסח (אחרון של פסח), אוכלים שרויה.
הרב שי שמעון כהן
פעולות שאלה ותשובה
נהוג להקפיד על כל החומרות. בחו"ל, ביום טוב שני של שביעי של פסח (אחרון של פסח), אוכלים שרויה.
לעמוד השאלההרב שי שמעון כהן
יש להתחיל לכתחילה את הסעודה לפני שעה עשירית, כדי שיוכל לאכול סעודת שבת לתיאבון אך אם לא התחיל יכול להתחיל גם יותר מאוחר. מפסיקים לאכול לפני השקיעה וניתן להמשיך בניגונים ואמירת מאמר, ורק אחר כך לברך ברכת המזון. בברכת המזון, מזכירים רק 'יעלה ויבא' של יום טוב ואין אומרים 'רצה'. במקום שיש מי שבקי בדיני 'פורס מפה ומקדש', ומעוניינים להמשיך ב'סעודת משיח' - ניתן להתחיל את הסעודה, גם בסמוך לשקיעת החמה, לעשות ''פורס מפה ומקדש'' ולהמשיך בסעודת משיח גם אחרי שקיעת החמה וצאת הכוכבים. בברכת המזון אומרים, את ההוספות של שבת ושל יום טוב.
לעמוד השאלהמכון הלכה חב"ד
זמנה של סעודת משיח בארץ הקודש הוא ביום שישי, ערב שבת - שביעי של פסח. על פי הוראת כ''ק אד''ש נכון לערוך גם בשבת קודש אחרי תפילת מנחה, לקראת שקיעת החמה, התוועדות כהוספה והשלמה ל'סעודת משיח' ובאופן ד''כפלים לתושיה''.
לעמוד השאלהמכון הלכה חב"ד