צליתי כבד אחרי שעברו עליו שלושה ימים מהשחיטה, האם אפשר לטחון אותו עם בצל מטוגן וביצה קרים?
אפשר. אך לא לחמם, ובוודאי לא לבשל או לטגן את המאכל המוכן.
מקור:
- שו"ע יו"ד עג,א וס"ט י"ב
לכל השו"ת
אפשר. אך לא לחמם, ובוודאי לא לבשל או לטגן את המאכל המוכן.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
כן, אם הבשרי עצמו יהיה אחרי שעה מהחלבי, ובכל אופן אין לאכול באותה ארוחה בשרי וחלבי, אלא יש לברך ברכה אחרונה על אכילת החלבי, לפני התחלת הארוחה הבשרית.
לעמוד השאלהעדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן