דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

שאלות ותשובות

50 תוצאות

  • האם אפשר להגעיל סיר או מחבת בבית?

    אפשר על ידי הגעלה במים רותחים בסיר גדול, ואם הכלי לא נכנס לסיר ניתן להגעילו בפעמיים חצי כלי ואחר כך את החצי השני או להרתיח מים בכלי עצמו כשהוא מלא עד למעלה, וירתיח עד שיגלוש החוצה.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1039 צפיות
  • סלייסר שחתך בצל שנחתך בסכין בשרי ולאחר מכן בצל שנחתך בסכין חלבי. מה דין הסלייסר?

    צריך להכשיר את הסלייסר.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    257 צפיות
  • הפרשתי חלה, ובטעות הכנסתי את ההפרשה לתנור, ונאפה יחד עם החלות. מה דין החלות והתנור?

    באם ה'חלה' לא הייתה עטופה בנייר כסף היטב - א. בנוגע לחלות, כיון שמה'חלה' אין זיעה (וכן אין איסור של ריחא בדבר כחוש), ואף באם בבצק היה שמן/מרגרינה עדיין לדעת אדמו"ר הזקן דינו ככחוש. לכן באם חתיכת ה'חלה' לא נגעה בשאר החלות הם מותרות. ב. בנוגע לתנור, נראה שיש להסתפק בלהכשירו ע''י שידליקנו לחום הרב ביותר למשך חצי שעה. ג. בנוגע לתבניות יש להכשירם בליבון חמור, באם נגעה ה'חלה' בהם באופן ישיר.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    762 צפיות
  • איך מכשירים מזלג חלבי לא בן יומו שנגע בתבשיל בשרי רותח?

    מכשירים ע״י הגעלה במים רותחים: יש לשים את המזלג במים רותחים לכמה שניות, ואחר כך לשטוף במים קרים.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    416 צפיות
  • האם החלקים פנימיים של התנור כגון הרשת והתבניות צריכים הגעלה בתנור חדש?

    אין צורך בהגעלה.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    571 צפיות
  • האם אפשר להשתמש בכוס זכוכית משומשת שקיבלתי מאדם לא שומר מצוות?

    יש להכשיר את הכוס ע"י הגעלה במים רותחים.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    371 צפיות
  • האם אפשר לעטוף את החצובות שעל הגז כדי להשתמש בהן בפסח?

    עטיפה לא עוזרת יש צורך בליבון.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    521 צפיות
  • כלים כשרים שהודלקו לבישול על ידי יהודי שאינו שומר שבת, מה דינם?

    הכלים כשרים ואין צורך להכשירם.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    335 צפיות
  • צ'יפס חם שטוגן בכלי כשר והוציאו אותו מהמחבת עם כלי לא כשר נקי ושאינו בן יומו. מה דין המחבת ומה דין האוכל?

    בדיעבד הכל כשר.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    238 צפיות
  • כוסות זכוכית שהיו בשימוש במרכז יהודי בחו"ל, והשתמשו בהם לשתיה קרה, אך שתו בהם משקה שאינו כשר. מה דינם?

    בזכוכית שהשתמשו בחם ראוי לא להשתמש כלל. אם לא השתמשו בחם ראוי להגעיל מחשש שמא היה 24 שעות שתיה לא כשרה בכוס. אם בוודאות לא שהה שם שתיה/אוכל לא כשר למעלה מ24 שעות מספיק שטיפה, בכל אופן יש להטבילם במקוה לפני השימוש.

    לעמוד השאלה
    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    דיין, ומורה-צדק, חיפה וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    563 צפיות
  • כף פרווה שערבבו בה סיר בשרי חם. איך מחזירים אותה להיות פרווה?

    צריך להכשיר אותה על ידי הגעלה.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    267 צפיות
  • סכו"ם חלבי - לא בן יומו שאכלו איתו מאכל בשרי לא רותח, מה דינו?

    אם לא היה חם שהיד סולדת בו, רק לנקות. אם יותר חם, לנקות, להמתין 24 שעות ולהגעיל בתוך מים רותחים.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    783 צפיות
  • האם שיש במטבח בדירה שכורה טעון הכשרה עירוי מים רותחים ומגהץ רותח או שאין צורך ופשוט לא להניח סירים וכדומה ביד סולדת?

    מבחינה מעשית כדאי להכשיר ולא לסמוך על כך שלא יניחו על השיש שום דבר.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    449 צפיות
  • בטעות חתכתי בצל בסכין חלבי וטיגנתי את הבצל במחבת בשרי. מה לעשות עם המחבת?

    נכון להכשיר בליבון קל.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    468 צפיות
  • האם יש בעיה לבשל בסיר שבישלו בו פסטה שהתברר בדיעבד שהיו בה חרקים?

    לאחר שטיפה של הסיר אין בעיה להשתמש בו.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    219 צפיות
  • ברזל שמשמש להנחת סירים רותחים, איך ניתן להכשירו לפסח?

    להגעיל אותו במים רותחים בכלי ראשון.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    136 צפיות
  • האם אפשר להכשיר טוסטר רגיל?

    אם מדובר בטוסטר שנטרף מנבילות וטריפות אי אפשר להכשיר כי הוא צריך ליבון חמור ולא ניתן לעשות ליבון חמור לטוסטר. אם מדובר שבלע בשר וחלב בזה אחר זה (ולא בבת אחת - שנשאר לכלוך שלא נשרף מהמין השני) אזי יש אפשרות לנקותו ולהפעילו עד שיגיע לחום המקסימלי וכך הכשרו, כפסק אדה״ז שנחשב היתרא בלע כי לא נבלעו יחד, וגם אין צורך להמתין 24 שעות לפני הכשרו, כי סובר אדה״ז שליבון קל שורף את הבלוע ולא מפליטו.

    לעמוד השאלה
    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    רב קהילת חב"ד רמת בית שמש א' וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    867 צפיות
  • האם ניתן להתיר להכשיר סיר בשרי שהרבה שנים שימש רק לפרווה ולעשות אותו חלבי?

    אפשר.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    237 צפיות
  • סיר פרווה שבטעות אחד הילדים חימם בו קציצות בשר לפני יותר משבוע, אני רוצה להמשיך לבשל בו מרק או ירקות מאודים ולאכול אותם עם חלבי, כיצד אוכל?

    תעשו הגעלה לסיר ויחזור להיות פרווה.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    496 צפיות
  • כפית חלבית שנפלה על הגז כשהוא היה רותח, ועל הגז היו שאריות מזון. מה דינה של הכפית?

    תעשו לה ליבון קל על הגז.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    278 צפיות
  • חתכתי וניקיתי את העוף עם סכין פרווה. מה דין הסכין?

    תנקה היטב עם חומר ממיס שומנים, וסקוטש קשה כ'ננס' והוא פרווה.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    284 צפיות
  • בטעות שמו כפית בשרית בקפה חלבי, האם מספיק לערות מים רותחים מקומקום כדי להכשירה חזרה לבשרי?

    כן. כיוון שהכוס היא כלי שני, ניתן להכשירה בעירוי מכלי ראשון [ואף ניתן להכניסה לכלי שעירו אליו מקומקום רותח].

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    430 צפיות
  • האם אפשר להכשיר מיקרוגל שהיה טרף?

    מיקרוגל שנעשה טרף ראוי שלא להכשירו.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1335 צפיות
  • אפשר להכשיר כיור מפלסטיק?

    מאחר ולדעת רבים מפוסקי דורנו אין להכשיר כלי פלסטיק, ובנוסף, אלו שהתירו רק במקרה שהוא חלק לגמרי ללא חריצים (לא מצוי בד"כ בכלי משומש ובפרט בכיור) ועוד, לכן לכתחילה אין להשתמש בכיור זה אם לא ברור בוודאות שלעולם לא שפכו עליו משהו חם בחום שהיד סולדת בו (מעל 40 מעלות) . כל טוב

    לעמוד השאלה
    הרב שמעון פרבר

    הרב שמעון פרבר

    הרב שמעון פרבר // לדף הרב

    642 צפיות
  • כאשר שטפתי את הכיריים של התנור, הנחתי את החצובות על השיש הבשרי וריססתי עליהן הרבה חומר "מסיר שומנים" של חברת סנו. שטפתי הכל עם מים כחמש דקות אחרי. בכיריים אנחנו משתמשים לרוב בבשר ולעיתים רחוקות מאוד בחלבי. האם השיש נטרף? זאת אומרת, האם החומר מסיר השומנים נחשב כחומר חריף מבחינה הלכתית במקרה הזה?

    לא נהייתה בעיה, השיש כשר.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    305 צפיות
  • האם ניתן להכשיר כלי קורנינג?

    כלי קורינג דינו כזכוכית ואם נטרף מבשר בחלב ניתן להכשירו (לפסח אין להכשירו).

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    578 צפיות
  • האם ניתן להכשיר כיור גרניט?

    אם הוא מגרניט אבן בלבד, בלי ציפוי אימאייל או תערובת חרס וזכוכית, אפשר על ידי עירוי מים רותחים.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    729 צפיות
  • נכנס לי סכין בתוך כיור טרף ושפכתי מים חמים על הסכין מה דין הסכין?

    הסכין כשרה.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    489 צפיות
  • מה הדין אם בטעות חתכו גבינה צהובה עם סכין פרווה?

    אם הגבינה היתה צוננת, צריך לשטוף את הסכין היטב במים קרים עם סבון וספוג חזק. אם הגבינה היתה חמה צריך להכשיר את הסכין כדין כדי שיהיה פרווה.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    589 צפיות
  • האם מותר להשתמש במנגל שצלו עליו בשר טרף?

    אין להשתמש, אם רוצים להשתמש בה יש צורך לנקות היטב את הרשת ולאחר מכן ללבן את הרשת לפני השימוש.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    628 צפיות
  • תוך כדי הכנת הקפה, צף לי חרק מת בכוס. מה דין הכוס והכפית?

    הכוס והכפית בסדר. את מה שעם החרק תשפכו.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    517 צפיות
  • אפשר להכשיר פלטה לחימום?

    כן ניתן להכשיר על ידי ניקוי ומירוק בחומרי-ניקוי חזקים מאוד. ואחר כך הפעלה למשך כשעה בדרגת חום מקסימלית.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    365 צפיות
  • האם יש צורך להכשיר את החצובות בכיריים של דירה שכורה?

    במקרה שיש חשש שלא שמרו כשרות כראוי, רצוי להכשיר בליבון.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    555 צפיות
  • מחבת חדשה העשויה משיש שנקנתה לשימוש בשרי, ובטעות טוגן בה מאכל חלבי, האם יש אפשרות להכשיר אותה לשימוש בשרי?

    אפשר להכשיר בליבון קל. יש להניחה על אש כשהיא ריקה לכמה דקות עד שבמקום הרחוק מהלהבה החום יגיע ל80 מעלות.

    לעמוד השאלה
    הרב חיים קיז'נר

    הרב חיים קיז'נר

    רב קהילת חב"ד, חבר בית הדין הרבני עמנואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    219 צפיות
  • איך מכשירים סכין שנאסרה (בשר וחלב)?

    אם חתכו בה איסור שניצלה באש, צריך ליבון. אם חתכו בה תבשיל עם רוטב, צריך הגעלה. אם מדובר בסכין עם ידית פלסטיק- אי אפשר ללבן. גם להגעיל לא כדאי. במקרה הצורך יהיה ניתן להגעיל באופן ששורים את הסכין בחומר פוגם כגון אקונומיקה, ואח"כ מגעילים ברותחים.

    לעמוד השאלה
    הרב אייל פלד

    הרב אייל פלד

    מו"ץ וראש כולל הוראה בעמנואל. דיין ורב בית כנסת חב"ד בישוב עינב. וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    885 צפיות
  • האם כלי חלבי שנפל לתבשיל בשרי קר צריך להגעילו?

    כיון שהתבשיל קר, אין צורך להגעיל.

    לעמוד השאלה
    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    רב קהילת חב"ד רמת בית שמש א' וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    266 צפיות
  • האם צריך להטביל קומקום חשמלי ולהכשירו?

    קומקום חדש יש צורך לטבול אך לא להכשיר, ולאחר הטבילה לחכות יום כדי שהקומקום לא ייהרס.

    לעמוד השאלה
    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    דיין, ומורה-צדק, חיפה וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1511 צפיות
  • האם אפשר לבשל ביצים קשות, בסיר טרף שבושל בו בשר וחלב?

    לא, אין להשתמש בכלי שנטרף ללא שעבר הגעלה, ולכן אין להשתמש בסיר זה לבישול, ואף ביצים דינם ככל בישול מאחר שקליפתם אינה אטומה.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    949 צפיות
  • טוסטר פסים שמשמש לחלבי, בטעות הכינו בו טוסט עם שניצל בשרי, היה מונח נייר כסף כדי שלא יתלכלך. מה הדין של הטוסטר?

    צריך הכשרה.

    לעמוד השאלה
    הרב חיים קיז'נר

    הרב חיים קיז'נר

    רב קהילת חב"ד, חבר בית הדין הרבני עמנואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    327 צפיות
  • מה הדין של מכסה סיר רותח שנפל על חצובה של גז שמבשלים בו גם חלבי וגם בשרי?

    אם המכסה היה יבש במקום נגיעתו בחצובה, אז הכל בסדר. אם הייתה שם רטיבות יש להכשיר את המכסה.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    440 צפיות
  • מכסה של סיר רותח שהיה בשמן שנפל לכיור טרף מה דינו?

    באם לא השתמשו בכיור בטרף ב24 שעות האחרונות וכן לא השתמשו בבשר וחלב חמים, בדיעבד זה בסדר. באם המצב שונה יש להכשיר.

    לעמוד השאלה
    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    דיין, ומורה-צדק, חיפה וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    277 צפיות
  • איך מכשירים טוסטר אובן?

    אם זה משום בשר בחלב, ההכשרה היא ע"י הפעלה של חצי שעה בחום המקסימלי. אך אם זה משום טריפה צריך ליבון חמור, ואז הטוסטר יהרס לגמרי. אך יש המקילים בשעת הדחק להכשירו כמו בבשר בחלב.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    708 צפיות
  • מגרדת (פומפיה) וקולפן צריכים הגעלה לפני שימוש?

    הגעלה לא צריך. אם הם מחברה של גוים צריכים טבילה. (קולפן רק אם משתמשים גם לירקות שנאכלים חיים. אם משתמשים רק לתפוחי אדמה וכדומה צריך טבילה בלא ברכה).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    743 צפיות
  • אני נאלץ להתארח אצל אחרים למשך תקופה מסויימת, האם אפשר לבשל על גבי כיריים שלא הוכשרו?

    אם הכיריים נקיים, אפשר.

    לעמוד השאלה
    הרב אלחנן נחמנסון

    הרב אלחנן נחמנסון

    הרב אלחנן נחמנסון // לדף הרב

    686 צפיות
  • האם ניתן להכשיר כיריים של גז?

    יש להכשיר בליבון את החצובות, ואת השאר בהגעלה.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    960 צפיות
  • במטבח שלנו יש נמלים שפכתי מים רותחים על השיש כדי להרוג אותם האם צריך להכשיר את הקומקום ואת השיש?

    לא, הכל כשר ואין צורך להכשיר.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    500 צפיות
  • נפל הפיה מפלסטיק של הבקבוק של התינוקת לכיור מלא במים והכיור משמש לגם חלבי וגם לבשרי האם אפשר להכשיר את הפיה?

    אם הכיור לא היה מלא מים חמים מאוד, אין צורך להכשיר ומספיק רק לנקות.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    330 צפיות
  • יש לי סט חלבי של כלים מפורצלן, הוא כמה שנים היה ללא שימוש. האם אפשר להכשיר אותו לבשרי?

    כלי פורצלן לא ניתן להכשיר כלל.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    442 צפיות
  • תנור פרווה שפעם אחת נאפה בו בשרי, איך חוזר להיות פרווה?

    ינקוהו היטב היטב, יפעילוהו כחצי שעה על החום הרב ביותר, ונכון שיהיה גם כלי עם מים בתנור בשעת החימום.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1080 צפיות
  • כוס זכוכית פרווה שנעשתה חלבית ולאחר יותר משנה ללא שימוש נטמעה שוב בין כוסות הפרווה ללא סימן היכר. האם יש בעיה להשתמש בכוסות אלו וצריכים להכשיר או שאין בעיה?

    אפשר להשתמש בכל הכוסות ללא חשש.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    212 צפיות
צור קשר בוואטסאפ