מה הברכה של מופלטה?
יש הרבה סוגים של מופלטות שמכינים: ולכן אם בעיסה של המופלטה יש רוב מים, ולא מטגנים ממש בשמן אלא מושחים את המחבת או המופלטה במעט שמן רק על מנת שלא תדבק ברכתה המוציא. אם יש רוב מי פירות או שמן בעיסה ברכתה מזונות (ובעל נפש יאכלנה בתוך הסעודה). אם מטגנים אותה בשמן ממש (ולא רק מעט שמן שלא תדבק) ברכתה מזונות - גם אם אין רוב מי פירות. וכידוע שיש שלוש דרגות בטיגון: 1. רוחש ממש בשמן ודינו כבישול לכל הדעות כך שזה מזונות גמור. 2. מטוגן במעט שמן שנחלקו הדעות והעיקר שזה מזונות. 3. שמן כל כך מועט ששמים רק שלא ידבק ואז דינו כאפיה ואם אין רוב מי פירות ברכתו המוציא.
מקור:
- עיין סדבה"נ פ"ב ס"ט י"א וי"ב

הרב מיכאל שלמה אבישיד